EPA-EFE/Morry Gash / POOL
Džo Bajden

Kada je u martu postalo jasno da će Džo Bajden biti kandidat za predsednika Demokratske stranke, Aleksander Hilel Trisman počeo je da pravi zaveru kako bi izvršio atentat na bivšeg potpredsednika, saopštile su savezne vlasti. 

Da li da ubijem Džo Bajdena? – napisao je Trisman na jednoj društvenoj mreži u aprilu.

Federalci kažu da to nije bila prazna pretnja. Devetnaestogodišnjak je, kako prenosi Vašington post, na mreži tražio Bajdenovu kućnu adresu i zaštitne naočare za noćno viđenje i kupio AR-15 u Nju Hempširu.

U maju, Trisman je boravio četiri milje od Bajdenove kuće. Kada je kasnije tog meseca uhapšen u Severnoj Karolini, policija je u njegovom kombiju pronašla četiri puške, pištolj, eksplozivne materijale, knjige o pravljenju bombi i 509.000 dolara u gotovini za koju se veruje da je njegovo nasledstvo.

Trisman je u septembru uhapšen i optužen za dečju pornografiju, a sudija smatra da bi trebalo da ostane u pritvoru. Nejasno je, ipak, da li će se suočiti sa dodatnim optužbama u vezi sa zaverom za ubistvo Bajdena.

Podsetimo, to nije jedina pretnja Bajdenu. 42-godišnji muškarac iz Merilenda optužen je u sredu za navodno pisanje pisma u kojem je Bajdenu pretio ubistvom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here