OSS

Za samo 67 minuta odbojkaška reprezentacija Srbije izbubila je od Sjedinjenih Američkih Država u tri seta – 25:19, 25:18, 25:17.

Nadigrana je Srbija, kao i protiv Japana, u svim elementima igre. A najsnažniji utisak je nedostatak borbenosti među izabranicima Igora Kolakovića.

Za Srbiju je pokušaj da se na ovaj način kvalifikuje na Olimpijske igre u Parizu i definitivno završen. Jedina nada ostaje plasman preko FIVB rang liste. Ko će na ovaj način na Igre znaće se u junu sledeće godine posle preliminarne faze Lige nacije.

Iako su SAD ušle u meč šestog kola kao izraziti favoriti, imali su savršen učinak u vidu pet od pet, dok je Srbija izgubila od Turske i Japana, očekivalo se da će izabranici selektora Igora Kolakovići pružiti jači otpor.

Podraščanin i drugovi osvojili su uvodni poen u meču, ali će se ubrzo ispostaviti da je to bila jedina prednost, što dovoljno oslikava stanje na terenu.

Ubrzo su Amerikanci preokrenuli, poveli 5:3, a konstantno snažnim i preciznim servisima pravili su razliku i razbijali Srbiju. Za manje od 20 minuta igre, SAD stigle su do prvog seta, koji su rešile u svoju korist rezultatom 25:19.

Drugi set i preslikan razvoj situacije iz prvog. Srbija ponovo uzima prvi poen, ali sledi preokret i serija Amerikanaca.

Epilog – 18:25.

U trećem setu usledila je demonstracija sile i totalna nemoć Srbije. Bez ikakvih šansi bili su srpski odbojkaši. Tri poena u nizu, od čega dva asa, u velikoj meri olakšali su posao Amerikancima, koji su ekspresno stigli do lake prednost, a kasnije je ona samo rasla – 3:8, 10:17.

Na kraju, treći set završen je rezultatom 25:17, čime je okončan sam Srbije da bi mogla da završi na jednoj od prve dve pozicije kvalifikacionog turnira u Tokiju, što donosi „vizu“ za Igre u Parizu.

SAD su prve, Japan drugi, Slovenija treća…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here