Amerikanci nesložni oko Avganistana

0

U istraživanju javnog mnjenja Vašington Posta i Ej-Bi-Si (ABC) Njusa navodi se je 49 odsto anketiranih protiv povećanju broja američkih trupa u Avganistanu, dok je 47 odsto anketiranih dalo podršku takvoj odluci Vašingtona.

 

Velika većina ispitanika primetila je da administracija nema jasan plan "nošenja s problemima" u toj zemlji, navodi se u istraživanju.

Istraživanjem je, takođe, otkriveno da je na 45 odsto pala javna podrška Obaminom vođenju rata u Avganistanu, što je manje za 10 odsto u odnosu na mesec dana ranije, dok 47 odsto anketiranih ne odobrava politiku američkog predsednika, što je povećanje od 10 odsto od septembra.

Rojters podseća da je glavnokomandujući Koalicionih snaga u Avganistanu, general Stenlij Mekristal zatražio pojačavanje od 40.000 novih američkih vojnika.

U Avganistanu se već nalazi 65.000 američkih vojnika i još 39.000 vojnika iz savezničkih zemalja.

Madiji navode da je Obama održao seriju sastanaka sa svojim visokim savetnicima koji su među sobom podeljeni oko toga koji bi trebalo da bude novi strateški korak SAD u osam godina dugom ratu u Avganistanu, a u trenutku kada se predsednik nalazi pod pritiskom opozicije koja kritikuje takvu studioznu analizu koja "podriva efekte tog rata".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here