Ana ponovo ide ka vrhu

0

Uživala u Sinsinatiju: Ana Ivanović i Serena Vilijams s trofejima

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da kruniše trofejom odlične igre na turniru u Sinsinatiju. Ona je u finalu poražena od Serene Vilijams sa 2:0 (6:4, 6:1), posle nešto više od jednog sata igre.
 

Zaradila 227.000 dolara
Nagradni fond na turniru u Sinsinatiju iznosi 2.567.300 dolara, Amerikanki je za trijumf u Sinsinatiju pripala novčana nagrada od 467.300 dolara, plus 900 bodova, a Srpkinji 227.000 dolara i 585 bodova.

Ovakav epilog, odnosno relativno ubedljiv poraz, međutim, mogao se i očekivati zahvaljujući organizatorima turnira. Jer, najbolja teniserka sveta imala je više od 24 sata da se odmori i pripremi za finale, a naša Ana je morala na teren posle manje od 16 sati! I to posle dramatičnog i veoma napornog polufinalnog meča sa Marijom Šarapovom, koji je trajao čak dva sata i 46 minuta.
Srpkinja, ipak, neće biti previše razočarana pošto se od ponedeljka, zahvaljujući odličnom nastupu u Sinsinatiju, vraća među 10 najboljih teniserki. S druge strane, Serena je pokazala da će i pored loše sezone biti prvi favorit na predstojećem US openu, koji je na programu od 25. avgusta do 8. septembra.
 

Serenin prvenac u Sinsinatiju
Mlađa od sestara Vilijams ovom pobedom osvojila je 63. titulu u karijeri, ali prvu u Sinsinatiju.
– Neverovatno je da sam konačno pobedila ovde. Veoma sam uzbuđena. Nije bilo lako protiv Ane, ona udara zaista jako i može svakoga da pobedi – rekla je Serena.

U finalnom duelu već na startu se videlo koliko srpskoj teniserki nedostaje svežine. Ana je imala brejk prednosti na startu, šansu da napravi i drugi i ode na 4:1, ali kad je to propustila, bilo je jasno da će teško do pobede.
Serena se ekspresno vratila i odigrala bolje u završnici prvog dela, kad je potpuno prelomila meč. U drugom setu samo jedna igračica postojala je na terenu i Amerikanka je slavila posle 63 minuta igre.
Ana je bila mnogo pasivnija, zabeležila samo 13 direktnih poena naspram 25 protivnice, a mnogo je više grešila (13:21).
Ovo je bio osmi međusobni duel i sedma pobeda prve igračice sveta. Jedini trijumf Ana je ostvarila na ovogodišnjem Australijen openu.
Naša teniserka je tako propustila da dođe do 15. titule u karijeri, dok je Serena osvojila 63. trofej, peti ove sezone.
– Dobila sam lekciju od Serene iz servisa, međutim, bio je to odličan meč, iako sam izgubila. Ponovo sam među prvih 10 u svetu, ali to zaista nije važno. Uživala sam ovde na terenu – rekla je Ana i dodala da nestrpljivo čeka učešće na predstojećem grend slemu u Njujorku. – Radujem se US openu. To je poslednji grend slem sezone i jedan je od najuzbudljivijih. Pokušavam dobro da radim, želim samo napred.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here