Anarhisti više nisu međunarodni teroristi

0

Grčka ambasada jutro posle napada

 

Zorić je rekao da je do promene došlo jer su okrivljeni prestali da se brane ćutanjem i dali iskaze na glavnom pretresu.

"Analizom njihovih iskaza, i ostalih dokaza u spisima predmeta, Tužilaštvo je ocenilo da kod okrivljenih nema motiva i umišljaja na međunarodni terorizam, već na krivično delo izazivanja opšte opasnosti“, objasnio je Zorić.

 

Suđenje grupi anarhista optuženih za međunarodni terorizam zbog bacanja dva molotovljeva koktela na zgradu ambasadu Grčke u Beogradu, u avgustu prošle godine, biće nastavljeno sutra u Višem sudu u Beogradu. Optuženi su Ratibor Trivunac, Tadej Kurepa, Ivan Vulović, Sanja Đokić, Ivan Savić i Nikola Mitrović.

 

Prvog dana suđenja, 17. februara, sudsko veće im je ukinulo pritvor u kome su proveli šest meseci, a tužilaštvo je najavilo da će razmotriti mogućnost prekvalifikacije krivičnog dela.

 

Prema navodima optužnice, oni su 24. avgusta 2008, oko tri sata ujutru, najpre ispisali grafit na fasadi, a potom bacili dva molotovljeva koktela na zgradu grčke ambasade u Francuskoj ulici. Izazvana šteta je procenjena na 18 evra, a u napadu nije bilo povređenih. Počinioci su posle napada otišli taksijem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here