ANKETA:

0

Rajo Đokić
Beč, Austrija
Moje je mišljenje da i Rusija i Zapad imaju neke svoje interese kad smo mi u pitanju , ali da mi ne znamo kako da formulišemo svoje interese i da ne znamo ni sami gde smo.

Milorad Samardžija
Beč, Austrija
– U ovom trenutku može značiti i jedno i drugo. Imam osećaj da Srbija, Crna Gora i Republika Srpska traže svoje pravo mesto na političkoj i privredenoj sceni. Na tom putu želim puno sreće i uspeha.

Miodrag Lukić
Nojenhof, Švajcarska
– Trilaterala u Beogradu je po mom mišljenju jasan signal Srbima da im međunarodni narko-kartel neće dozvoliti da ostanu prijatelji sa Rusima, kao i da se pomire s tim da su odavno već porobljeni.

Boško Lopušina
Šprajtenbah, Švajcarska
– Kad pogledamo neke od članova Trilaterala jasno je šta nam se sprema, sve redom srpski dušmani. Ne zna ova vlada da sedi na dve stolice. Izgubićemo Ruse i moraćemo da slušamo šta dušmani zahtevaju. Nije to okretanje Zapadu, nego nas Zapad okreće kako hoće. Volovi jaram trpe, a ne ljudi, Bog je slobodu dao za čoveka.

Zoran Petrović,
Štutgart, Nemačka
– Srbija je postala veoma interesantna i za Zapad i za Istok zbog svoje neutralnosti. Počele su da nas posećuju veoma značajne ličnosti iz sveta politike i svetskog biznisa. Televizijski programi su puni ponuđenih "šargarepa", o "dugačkim štapovima" se mnogo manje govori, ali to je sastavni deo komunikacije koja se vodi među vodećim ljudima. Održavanje ove sednice je sastavni deo političkog folklora, nama preostaje da vidimo kakva će koreografija iz ovoga da proizađe, a za to treba da prođe jedan vremenski period.

Vera Gregović,
Štutgart, Nemačka
– Nije mi jasno šta je cilj i šta je od svega toga korist za Srbiju jer mi se opet zadužujemo kod MMF-a za silne milijarde, a nije ni jasan premijerov govor gde kaže da Srbija neće ući u EU kao siromašni rođak. Ne znamo, sem našeg premijera, ni ko je još učesnik sa naše strane na ovom sastanku. Sve je nekako obavijeno velom tajne. I zaista je čudno da se ovaj sastanak održava baš u Beogradu, i to posle Putinove posete Srbiji. Verujem da će ova svetska vlada iz senke, kako se još učesnici ovog sastanka nazivaju, pritisnuti Srbiju kako bi što pre okrenula leđa Rusiji i ne samo njoj nego i svim zemljama BRIK-a.

Nenad Kos
Minhen, Nemačka
– Mislim da je za narod i Srbiju to katastrofalno jer oni nigde nisu doneli nešto dobro. Ako i ponude nešto Srbiji, to može biti samo neka zamka jer od rušenja Slobodana Miloševića Srbiji je toliko toga obećavano, a svedoci smo da ništa od toga nije ostvareno. I dalje su na snazi ucene i uslovljavanja.

Dejan Radović
Nirnberg, Nemačka
– Neće Srbija imati nikakve koristi od te sednice jer ti bankari, industrijalci i političari su došli zbog naših prirodnih i rudnih bogatstava. Njihov cilj je da za sebe ovde uzmu sve što vredi, a mi treba da postanemo moderni robovi. Za mene je to i pokušaj okretanja Srbije od Moskve.

Ivan Atanasovski
Barzinghauzen, Nemačka
– Umesto da zasučemo rukave i radimo, uvek smo spremniji da politizujemo. Ne treba očekivati da nam pare neko pokloni, a posebno to neće Trilaterala koja zna kako se s parama radi. Teško je oceniti da li je to okretanje Zapadu, ali nije isključeno da se taj gest Srbije Rusima neće dopasti. Od ovog skupa ne očekujem neki značajniji zaokret.

Vladimir Pavlović
Hanover, Nemačka
-Sam izbor Beograda za mesto održavanja konferencije zaista govori da Trilaterala time želi nešto da postigne. Ako je naša vlada prihvatila izbor, onda je sasvim sigurno da i ona ima svoje račune. Samo mesto održavanja ne bi trebalo da znači udaljavanje od Moskve, ali u ovakvoj međunarodnoj situaciji i takav rezon je moguć.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here