Antić: Imamo obavezu da budemo na nivou

0

"Naša je obaveza da i u Litvaniji igramo kao protiv Rumunije, bez obzira na to što nam bodovi više nisu neophodni. Radost koju smo doneli našem narodu plasmanom na Svetski šampionat u Južnoj Africi ne smemo da pokvarimo", rekao je selektor Radomir Antić.

 

Antić za utakmicu protiv Litvanije neće moći da računa na sve fudbalere. Zbog parnih žutih kartona na put nisu krenuli kapiten Dejan Stanković i Zdravko Kuzmanović, dok je povreda Nemanje Vidića ozbiljnija nego što je izgledalo i on neće biti u sastavu.

 

Dobra vest je što se centarfor Nikola Žigić oporavio od povrede koju je dobio u duelu sa Kristijanom Kivuom i gotovo sigurno će zauzeti svoje mesto u špicu.

 

"Bez obzira na suspendovane i povređene igrače, imamo obavezu da i u Litvaniji idemo na pobedu. Mnogi koji do sada nisu imali prilike da igraju u kvalifikacijama dobiće šansu u sredu, jer su to svojim radom zaslužili. Odradili smo trening danas pre podne. Imamo kvalitetan sastav i moći ću da sastavim ekipu koja će ići na to da pobedi i u ovoj utakmici. Nova utakmica je uvek nova šansa. Rasterećeni smo, ali imamo obavezu da budemo na našem nivou", kazao je selektor Antić i dodao:

 

"Iako nisam sastavio tim, odsustvo dva kapitena nam otvara mogućnost za neke nove igrače, ovo je prilika za one koji nisu bili konstantni, da budu okruženi kolegama koji imaju više iskustva. Tražiću ravnotežu, svestan činjenice da su se neki dosta potrošili u prethodnoj utakmici. Naša reprezentacija nikada neće biti inferiorna, i tim koji istrči na teren ide na pobedu.Moramo na šampionski način da završimo ove kvalifikacije", rekao je Antić novinarima u Kaunuasu.

 

Susret sa Litvanijom igra se u sredu od 20.00 časova po našem vremenu na stadionu u Marijampolu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here