AO: Dobar otpor i poraz Krajinovića

0

FoNet
Poražen uprkos dobrom otporu: Filip Krajinović
 

Meč Krajinovića, 97. tenisera sveta, i Grota, 82. na ATP listi, trajao je sat i 54 minuta tokom kojih su odigrali tri gotovo identična seta.

U prvom setu se igralo gem za gem, nijedan teniser nije imao priliku za brejk sve do osmog gema. Tada je Grot iskoristio treću brejk priliku i poveo sa 5:3. Srpski teniser je u narednom gemu mogao da uzvrati istom merom, ali nije uspeo pa je Australijanac poveo sa 1:0.

Sličan scenario viđen je i u drugom setu. Ponovo su teniseri držali svoj servis, nije bilo brejk prilika, pa je taj deo igre rešen u taj-brejku.

Grot je bolje odigrao taj-brejk i poveo vrlo brzo sa 6:1. Krajinović je uspeo da spasi tri set lopte, ali ne i četvrtu, pa je Australijanac stigao po velike prednosti od 2:0 u setovima.

Potpuno ista priča viđena je i u trećem setu. Teniseri su držali svoj servis, sve do desetog gema kada je Australijanac ponovo bio uspešniji. Grot, 82. teniser na ATP listi, napravio je još jedan
brejk, koji ga je odveo u drugo kolo Australijan opena.

Grot će u narednoj rundi igrati protiv pobednika meča između sunarodnika Tanasija Kokinakisa i Litvanca Ernesta Kulbisa.

Pre Krajinovića, u prvom kolu su takmičenje na Australijan openu završile i Ana Ivanović i Bojana Jovanovski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here