Tanjug/AP
Novak Đoković

Još jedna teniska sezona je iza nas, a nju je bez dileme obeležio Novak Đoković.

Najbolji teniser sveta osvojio je tri grend slema, završni masters u Torinu, na prvom mestu liste prešao je granicu od 400 nedelja, a tokom sezone odigrao je pregšt mečeva za koje bi moglo da se kaže da su obeležili godinu.

ATP napravio je listu najzanimljivijih duela koji su obeležili minulu godinu, a pored Novaka Đokovića, akteri takvih mečeva bili su Karlos Alkaras, Danil Medvedev i Janik Siner.

Ipak, od svih izdvojen je duel Srbina i Španaca u Sinsinatiju, a ATP ga opisuje kao “jedan od onih koji će dugo pamtiti”.

Đoković je spasao meč loptu pre nego što je trijumfovao u epskom meču koji je trajao tri sata i 49 minuta.

“Đoković je podigao svoj nivo igre u impresivnoj demonstraciji fizičke izdržljivosti i mentalne snage, spasavo je meč loptu u taj-brejku drugog seta pre nego što je nadmašio mlađeg protivnika i osvojio svoju 39. masters titulu”, navodi ATP:

Drugi najatraktivniji duel po izboru ATP-a, bio je onaj u Torinu, kada je Janik Siner pobedio Đokovića u grupi sa 2:1 (7:5, 6:7, 7:6).

Slede okršaji Sinera i Alkarasa u Majamija, na 4. mestu je ponovo Đoković i njegov duel sa Kordom, koji je dobio posle preokreta na startu sezone.

Na poslednjem, petom mestu je duel u kojem je Medvedev slavio protiv Zvereva sa 2:1 u Indijan Velsu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here