Australijski novinar Fil Luton je samo jedan od onih koji su se poslednjih dana bavili eliminacijom Đokovića na US Openu, pa je tako opisao celu situaciju i istakao da će se Đoković vratiti jači. 

Đoković je kao prvi nosilac i najbolji teniser planete izbačen s turnira jer je pogodio Loru Klark, 57-godišnju ženu u ulozi linijskog sudije u grlo tokom meča osmine finala sa Pablom Karenjo-Bustom i tako je uskratio sebi šansu da se bori za 18. grend slem.

Luton piše da su Đokovićeva opsesija samim sobom u tenisu i njegova narcisoidnost dugo bili mač sa dve oštrice, uz to da je odnos prema njemu spolja, hranio ono unutar njega.

– Umesto da vidi nekoga koga doživljavaju kao sportsko “trinaesto prase”, koji očajnički želi da ga prihvate i van sportskog terena, on vidi modernog džina sa jednim fokusom, koji je uspeo uprkos rastućim salvama kritika – piše Luton između ostalog.

Australijanac brani srpskog tenisera rekavši da nije loša osoba i tvrdi da je ova njegova situacija na US Openu savršena metafora za čitavu 2020. godinu.

– U godini u kojoj je napravio dovoljno loših poteza, da, kada bi bio bokser, bio bi pogođen dovoljno puta da sudija prekine borbu u prvoj rundi – kaže Luton.

Đoković je bio predmet kritika tokom cele godine, a najžešće su ga kritikovali zbog organizacije Adria Tour turnira u Beogradu i Zadru, kada je i sam Novak bio zaražen koronavirusom.

 

Uz to, čim je postavio pitanje u vezi sa vakcinom i njenom efikasnošću proglasili su ga za “antivaksera” uz gomilu kritika i prozivki.

Luton se još poziva na reči Mekinroa po kojima je formiranjem PTPA, nezavisnog sindikata ili unije tenisera, Đoković “dao sebi ulogu ‘lošeg momka’ do kraja karijere, ako je već nije imao”.

Ipak, upravo je sve navedeno, smatra Luton, “gorivo” koje će Novak iskoristiti kako bi postao najbolji svih vremena, kao i to da mnogi “nisu svesni” šta u stvari rade Novaku dodatnim prozivkama i kritikama.

– Istina je da će to podneti bez da trepne i sve će to pretvoriti u svoju prednost. Đoković će nesumnjivo iskoristiti taj pristigli vagon kritika kao gorivo na putu ka svom cilju da prestigne rekord Rodžera Federera sa 20 Grend slem titula. Kada se to desi, a hoće, Đoković će moći da odgovori svojim anti-fanovima samo pokazivanjem na večnu listu, to je najbrži odgovor – zaključio je Luton.

1 COMMENT

  1. “TENIS” SE UROTIO PROTIV NOVAKA!

    Linijski sudija lakše bi pala da je lopticu progutala, a ne da je udarila i pala kao pokošena, onesvešćena kao da je progutala flašu dobre loze. Ako je to tako, kazna Noletu je preblaga. Koja sramota tenijske organizacije, koja je našem teniseru uskratila poštenu i nadmoćnu borbu do kraja turnira. Oni ne bi uradili to da je Nadal gurnuo komplet gaće u zadnjici, a Federer da je plakao kao malo dete. Sve im je to priuštio Đoković.On će pobediti i ovu pošast, napred Nole, ti si za sve njih teniski car i kralj sve skupa. Nek’ te služi zdravlje i sreća, a svi oni ne mogu ti pljunuti ni pod prozor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here