Autom-bombom na NS biznismena

0

Krov "seata" odleteo do petog sprata
 

Detonacija je, pored automobila u koji je naprava postavljena, oštetila još dva vozila, ali i lokale ispred parkinga, među kojima je i Radićev poslovni prostor "Dynamic media". On je povređen u momentu dok je otključavao ulazna vrata lokala, ispred kojih je bio i parkiran auto-bomba.

 

"U jednom momentu zatresla se cela zgrada, čula se lomljava stakla, vriska… Samo 15 minuta pre toga sam sa ćerkom, koju sam vodila u vrtić, prošla tim trotoarom. Još se sva tresem", u šoku je ispričala Ivana Malevski, stanarka obližnje zgrade.

 

Jačina eksplozije je bila tolika da je krov "seata", pod koji je bio postavljen eksploziv, odleteo u vazduh do petog sprata, a potom pao na zemlju. Geleri su se razleteli u prečniku od 50 metara.

 

"Kada se razišao dim, ugledali smo čoveka kako leži u blizini automobila koji je još bio u plamenu. Bio je sav krvav", rekle su radnice iz obližnjeg marketa.

 

Hitna pomoć je odvezla povređenog Radića, a na mesto eksplozije stigli su i vatrogasci, kao i tehničari protivdiverzione jedinice policije. Mada je prvobitno delovalo da je Radić slučajna žrtva eksplozije, policija ne isključuje mogućnost da je upravo on bio meta napada.

 

"Automobil ‘seat’ pod koji je postavljen eksploziv ukraden je u Sremskoj Mitrovici. Takođe, tablice na njemu su lažne, ukradene sa drugog automobile u Novom Sadu", rekao je izvor iz istrage.

 

Na mestu eksplozije navodno su pronađeni elektronski delovi koji ukazuju da je u pitanju plastični eksploziv, koji je aktiviran daljinskim upravljačem.

 

"Postoji verovatnoća da je napadač čekao momenat da Radić priđe svom lokalu i da je tada aktivirao eksploziv", rekao je sagovornik.

 

Radić je juče operisan u Kliničkom centru Vojvodine i nalazi se van životne opasnosti. On je vlasnik građevinske firme "Dynamic media". Otac je troje dece.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here