U Hagu u utakmici pretposlednjeg kola u Ligi Evrope “crno-beli” vodili s 2:0, a Alkmar u samoj završnici došao do boda koji ga je odveo u šesnaestinu finala – 2:2.

AZ Alkmar – Partizan 2:2 (0:2)

0:1 Asano u 16, 0:2 Suma u 27, 1:2 Drujf u 88, 2:2 Drujf u 90+2.

AZ Alkmar: Bizo, Svenson, Hacidijakos (od 53. Drujf), Vujtens (od 60. Sugavara), Vajndal, Midtsje, De Vit (od 71. Klasi), Kupmajners, Stengs, Boadu, Idrisi. Trener: Slot.

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Natho (od 90. Vujačić), Asano, Tošić (od 69. Brežančić), Sadik, Suma (od 74. Šćekić). Trener: Milošević.

Da je pobedio, Partizan, odličan u polju do prvog gola protivnika, mogao je da se nada da će rasplet u poslednjem kolu biti takav da će ga odvesti u šesnaestinu finala. Za to je onda trebalo 12. decembra savladati Astanu u Humskoj, ali i da Mančester junajted na Old Trafordu pobedi Alkmara. Holandski tim, malte ne prežaljen u duelu s “crno-belima”, uspeo je da postigne dva gola i to s igračem manje i da uzme bod kojim je već obavio posao. Njegov susret na Ostrvu biće bitka za prvo mesto u L grupi, a u Beogradu je utakmica za prestiž.

Tabela: Mančester junajted 10, Alkmar 9, Partizan 5, Astana 3.

90+2: 2:2 – Ponovo je Drujf strelac. Poluvolejom je smestio loptu u gol na dobar centaršut s desne strane. Udarac je bio jak pa Stojković nije uspeo da ga ukroti.

Sedam minuta nadoknade vremena

88`: 1:2 – Dugu loptu s Alkmarove polovine Drujf je okrznuo glavom prema uglu gola u koji loše postavljeni Stojković nije mogao da stigne.

83`: Napadač Alkmara Boadu je dobio drugi žuti karton, jer je pokušao da odglumi penal. Pavlovićev start je bio ispravan.

73`: Zatresla se Stojkovićeva prečka. Idrisi je šutirao iz kaznenog prostora pošto je driblingom izbacio Partizanovog igrača koji mu je uklizavao na udarac. Najbolja šansa za domaćina.

70`: Iz svake Partizanove kontre nazire se gol, ali ništa jer se i ovaj put Sadik odlučio da se sam oproba umesto da je poslužio saigrača.

62`: Suma je ponovo nadirao u protivnapadu. Sadiku na svojoj levoj strani nije dao loptu, a Tošiću na desnoj jeste ali kasno. Ipak je Tošić šutirao ali nejako. Golman Alkmara je lako prihvatio loptu u naručje.

60`: Oba halfa Alkmara su izašla iz igre, Hacidijakos zbog povrede, a umesto Vujtensa je ušao ofanzivniji Sugavara. Krenuće AZ na sve ili ništa.

52`: Sadik je šutirao iskosa s nekoliko metara od gola. Izblokiran je, a lopta se od odbrambenog igrača Alkmara uputila ka golu. Golman holandskog tima ju je u padu krajnjim naporom dotakao vrhovima prstiju taman koliko da ne ode u mrežu.

50`: Suma je maestralan. Ovog puta je vukao loptu nekoliko desetina metara dok protivnički igrači nisu mogli da ga stignu. Kad se približio golu, šutirao je oštro po zemlji, a lopta je okrznula stativu i otišla u gol-aut.

49`: Alkmar je krenuo ofanzivno u drugom poluvremenu jer više nema šta da čeka. Bodom bi obezbedio odlazak u šesnaestinu finala. Partizanova odbrana i dalje pouzdana, a biće prostora za protivnapade.

Poluvreme

43`: Loš pokušaj Tošića iz slobodnog udarca s 30 metara. Visoko preko gola.

40`: Miletić je šutirao glavom iz kaznenog prostora. Lopta nije imala dovoljnu snagu da ozbiljno ugrozi gol.

37`: Suma je driblingom stvorio sebi prostor za šut sa ivice šesnaesterca. Pucao je preko gola. Prethodno je imao bolju soluciju da doda loptu saigraču sa svoje leve strane.

27`: 0:2 – Suma je strelac. Golman Alkmara je učinio medveđu uslugu svom timu pošto je povratnu loptu prosledio ka kapitenu holandskog tima Belgijancu Vujtensu prejako i neprecizno pa ovaj nije uspeo da je umiri. Dočekao ju je Zdjelar koji ju je odmah poslao ka Sumi. Partizanov napadač je rutinski zatim savladao Bizoa.

25`: Bila je prilika za domaćina. Vujtens je zahvatio loptu na centaršut, ali je ona na putu ka golu pogodila njegovog saigrača pa je završila pored stative.

16`: 0:1 – Natho je s centra igrališta uočio da se Asano ubacuje prema golu. Dao mu je filigranski pas, a japanski plavušan se spretno snašao da loptu primiri i da je pošalje pored golmana holandskog tima.

14`: Idrisi je lepo centrirao, a Asano je bio na pravom mestu da zasmeta protivničkom igraču koji je bio u naletu da zahvati loptu glavom.

5`: Ispitivanje snaga, bez uzbuđenja. Igra se između dva šesnaesterca.

Utakmica je počela

Ima oko 10.000 gledalaca. Sudi Poljak Stefanski.

 

 

3 COMMENTS

  1. Moram da priznam, da mi nije jasno, čemu služi Partizanu ovaj Asano!Dobro, Sadik se ispromašuje, ali on barem dođe u šansu da promaši, dok ovaj samo šparta gore dole bez učinka!Ali bi ipak voleo, da me oba iznenade, mada sumnjam, prema dosadašnjem učinku!

  2. kad cemo da igramo taj fudbal Pa trener kao da ne vide sta se igra trabali su dati 5:0 prvo poluvrejeme
    Ali kad imaas sebicni igraca onda trener treba da izbaci takvog igrace da se uvede mladi napadas koje je zeljan takve igre.A tal Stojkovic isto je propao gledao sam utalmice gdje kod svake akcije ljubi lopti a onda se krsti Pa jesili u CRKVI ILI na TERENU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here