Baba Vojka drma Mila

0

Ako bude po volji predsednika Izborne komisije u Kolašinu Zorana Vlahovića, odnosno po zahtevu i želji vladajuće Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, koja je definitivno izgubila vlast u ovoj opštini, lako se može desiti da meštani donjomoračkog sela Đuđevina za mesec dana i po treći put izađu na izbore.
Da podsetimo, izbori za lokalni parlament koji su održani 25. maja, poništeni su na ovom biračkom mestu jer je ustanovljeno da je predsednica biračkog odbora Slobodanka Danilović glasala umesto svoje rođake Vojke, čak se i potpisala u njeno ime, iako se ova starica, koja već dugo i ne živi u Đuđevini, uopšte nije pojavila na biralištu.
Na ponovljenom glasanju dogodio se veliki obrt: gotovo svi glasači opozicije, njih 27, glasali su za koaliciju Socijaldemokratska partija – Pozitivna Crna Gora, što je toj koaliciji obezbedilo još jedan mandat u lokalnom parlamentu, na štetu vladajuće partije.
I kad je izgledalo da je sve gotovo, da DPS definitivno odlazi u opoziciju, usledio je zahtev da se u Đuđevini glasa i po treći put – i opet zbog Vojke Danilović. Na pravdi sada insistira krivac za neuspeh prvih izbora, Slobodanka Danilović, koja tvrdi da je Vojka Danilović glasala sa starom, nevažećom ličnom kartom.
Da sve bude paradoksalnije, taj mandat oko kojeg se odlučuje u Đuđevini, me menja situaciju: partija Mila Đukanovića ide u opozicione klupe u ovoj opštini i bez njega i sa njim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here