EPA
Džozef Bajden

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da je sporazum o granici o kojem se pregovara u američkom Senatu “najčvršći i najpravedniji” niz mogućih reformi i obećao da će zatvoriti granicu onog dana kada potpiše zakon.

“Ono o čemu se pregovara, ako bude usvojeno kao zakon, biće najčvršći i najpravedniji set reformi za osiguranje granice koju smo ikada imali u našoj zemlji”, naveo je Bajden u saopštenju, preneo je Rojters.

“To bi mi, kao predsedniku, dalo novo ovlašćenje u hitnim slučajevima da zatvorim granicu kada ona postane preopterećena. I ako bih dobio to ovlašćenje, iskoristio bih ga onog dana kada potpišem zakon”, rekao je on.

Mala grupa senatora provela je mesece pokušavajući da postigne sporazum za rešavanje priliva migranata preko granice između SAD i Meksika.

Na osnovu sporazuma, ukoliko bi broj migranata koji ilegalno pređu granicu između SAD i Meksika premašio 4.000, postojali bi mehanizmi za njihovo brzo vraćanje u Meksiko, složila se Bela kuća, izjavila su dva izvora koja imaju saznanja o ovom pitanju.

Ukoliko bi broj ilegalnih imigranata prešao 5.000 dnevno, upotreba ovlašćenja za proterivanje postala bi obavezna, rekli su oni.

1 COMMENT

  1. САЗВАТИ СЕДНИЦУ УН
    У ТЕКСАС ТРЕБА ПОСЛАТИ МИРОВНЕ ЈЕДИНИЦЕ
    ДА ОБЕЗБЕДЕ МИР

    🇷🇺🇷🇺🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here