EPA
Džozef Bajden

Džo Bajden je potpisao danas u Beloj kući zakon koji štiti istopolne brakove na celoj teritoriji SAD. 

Potpisujući taj akt pred više hiljada zvanica, američki predsednik pozdravio je “presudni napredak ka jednakosti, slobodi i pravdi, ne samo za neke nego za sve.

Donji, Predstavnički dom Kongresa SAD usvojio je 8. decembra predlog zakona koji štiti istopolne brakove, što je veliki korak u višedecenijskoj borbi za priznavanje takvih zajednica u celoj zemlji.

Gornji dom Kongresa, Senat, usvojio je zakon nedelju dana ranije posle višemesečnih pregovora, a podržalo ga je i 12 republikanskih senatora. Zakon štiti i zajednice različitih rasa jer zahteva od saveznih država da priznaju brakove bez obzira na “pol, rasu, etničku pripadnost ili poreklo”.

1 COMMENT

  1. Samo napred SAD u povećavanju ljudskih prava, možda jednog dana ukinete i robovlasništvo u svim državama SAD-a !!! Za vašu informaciju u Srbiji je robovlasništvo ukinuto u 19. veku ! Inače niko nema ništa protiv da istopolni saputnici koji su zajedno sticali imovinu imaju i zakonsko pravo na nju. Problem je indukcije, promocije i nametanja oblika poremećenog seksualnog ponašanja – to je ono što iritira većinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here