EPA-EFE/Yuri Gripas
Džo Bajden

Vašington je pojačao pritisak na partnere u Evropskoj uniji kako bi se brže dogovorili i odobrili niz sankcija protiv Rusije, piše „Blumberg“.

Kako navode izvori lista, Sjedinjene Američke Države zabrinute su jer Brisel odugovlači sa ograničenjima, iako pregovarački proces traje već nekoliko sedmica.

– Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena takođe je pretresla niz mogućih akcija Moskve koje bi, prema njihovom mišljenju, trebalo da izazovu uzvratne mere. Pored uvođenja trupa u Ukrajinu, reč je i o pokušajima da se organizuje državni udar protiv ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog kao i o drugim akcijama usmerenim na destabilizaciju njegove vlade – pišu autori članka, pozivajući se na zvaničnike upoznate sa situacijom.

Podsetimo, američki senatori iz vladajuće Demokratske stranke ranije su predstavili predlog zakona o novim sankcijama protiv ključnih sektora ruske privrede, državnog duga i prvih lica države, uključujući predsednika Vladimira Putina, koje bi Vašington mogao da uvede ukoliko situacija u i oko Ukrajine eskalira.

Međutim, Rusija već mesecima, iz dana u dan, ponavlja da nema nikakvu nameru da se vojno meša u situaciju u Ukrajini.

1 COMMENT

  1. Iz teksta se može potvrditi sigurna dijagnoza: “Zapad, Osovina NATO-SAD, boluje od raka u poslednjem stadijumu”. Za sada leka nema osim hirurških intervencija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here