Tanjug/AP
Boris Beker

Bivši nemački teniski šampion Boris Beker zahvalio je danas svetskom teniseru broj jedan Novaku Đokoviću na podršci koju mu je pružao dok je bio u zatvoru u Velikoj Britaniji i istakao da je Srbin verovatno najveći igrač svih vremena.

Beker je na Berlinskom filmskom festivalu predstavio dokumentarni film o svojim sportskim uspesima i turbulencijama izvan terena.

– Novak Đoković je postao član moje porodice. Imali smo godinama profesionalan odnos, a razišli smo se 2016 – rekao je Beker na konferenciji za novinare.

On je dodao da su njih dvojica ostali u bliskom kontaktu, naročito dok je Beker bio u zatvoru, kada je Đoković pružao podršku njemu i njegovoj porodici. Beker je otkrio da je plakao u zatvoru dok je gledao Đokovića kako osvaja Vimbldon 2022. godine.

– Novak me je podržavao dok sam bio u zatvoru. Izdržavao je moju porodicu. Plakao sam kada sam video da Novak osvaja turnire – istakao je bivši svetski “broj 1”.

Beker je bio Đokovićev trener od 2014. do 2016. godine, a srpski as je u tom periodu osvojio šest od svoja 22 grend slem turnira.

Đoković je izjavio da mu je “srce slomljeno” kada je njegov bivši trener osuđen na zatvorsku kaznu.

U dokumentarcu “Bum! Bum! Svet protiv Borisa Bekera”, čiji je režiser oskarovac Aleks Gibni, Đoković priča da je od Bekera učio o “mentalnoj snazi” pod pritiskom.

Beker, šestostruki osvajač grend slem turnira i najmlađi pobednik u Vimbldonu sa 17 godina, zahvalio je i teniskim legendama Džonu Mekinrou i Bjernu Borgu na učešću u filmu zajedno sa Đokovićem.

– Veoma sam ponosan što je verovatno najveći igrač svih vremena deo priče o Borisu Bekerum – rekao je nemački šampion o Đokoviću.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here