pixabay.com

Čini se da nikada nije bilo više saveta o tome kako poboljšati zdravlje na prirodan način, odnosno, šta treba da uradimo da bismo ojačali imuni odgovor našeg organizma, a bez obzira na to koliko se preporuke razlikuju, uvek se ističe jedna moćna namirnica.

Lekari savetuju da uključimo beli luk i kurkumu u našu svakodnevnu ishranu jer su to prirodni antibiotici koji ubijaju viruse i infekcije.

Beli luk je najjači prirodni antibiotik i njegove pozitivne osobine za zdravlje je teško nabrojati: sadrži važno jedinjenje alicin koje zaustavlja zlatnu streptokoku i opasnu bakteriju, pseudomonas aeruginosu koja uzrokuje upalu pluća, infekciju kostiju i sepsu. Efikasan je lek protiv srčanih infekcija, poput endokarditisa koji može izazvati srčani udar.

Nutricionisti tvrde da beli luk najbolje deluje u svežem ili izgnječenom obliku. Kuvani beli luk je bolji za zaštitu krvnih sudova.

Kurkuma ima mnoge pozitivne efekte na zdravlje, zbog čega je nazivaju “žuto zlato”. Smanjuje upale grla, gljivične infekcije, pomaže kod hipertenzije, impotencije, leči akne, smanjuje rizik od moždanog udara i sprečava zgrušavanje krvi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here