Beograd najbolji u jugoistočnoj Evropi

0

Beograd ispred Atine, Sofije, Istanbula…

U okviru akcije "Birajmo najuspešnije u turizmu jugoistočne i centralne Evrope u 2009. godini", turistička patrola je obišla 14 zemalja – Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crna Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Albaniju, Kipar, Tunis, Maltu i Grčku i dodelila priznanja najboljima u 16 kategorija.

Međunarodni stručni žiri izabrao je za partnera godine u turizmu preduzeće "Unionclean" London-Beograd, a za ličnost godine u nauci i obrazovanju jugoistočne Evrope profesora beogradskog univerziteta "Singidunum" Slobodana Unkovića.

Šampion ekološkog turizma jugoistočne Evrope postao je nacionalni park "Đerdap", a specijalno priznanje je dobio Sabor trubača u Guči povodom jubileja, 50 godina.
Za porodični biznis u ugostiteljstvu priznanje je dobio Vaso Rafailović za hotel "Obala" Rafailovići" u Crnoj Gori.

Međuanrodna turistička patrola je označila Sloveniju kao najbolju turističku destinaciju u jugoistočnoj Evropi, a Grčku kao najbolju za primorski turizam.

Zvanje šampiona zdravstvenog turizma u jugoistočnoj Evropi dobio je Mediteransko-zdravstveni centar Igalo, a Austrija za zimski turizam jugoistočne i centralne Evrope.

Za ličnost zdravstvenog turizma jugoistočne Evrope izabran je dr Dejan Stanojević iz "Merkura" u Vrnjačkoj Banji.

"Zlatno turističko pero" jugoistočne Evrope dobio je Perica Đaković iz BN televizije za emisije "Pisma iz Herceg Novog" i "Priče iz Crne Gore".

Najbolji restoran jugoistočne Evrope je "Ćatovića mlini", Morin u Boki Kotorskoj u Crnoj Gori, a najbolja turistička manifestacija je Riječki karneval u Hrvatskoj.

"Zlatna čaša gostoljublja" jugoistočne Evrope pruipala je Etno-selu Stanišići iz Bijeljine u BiH, a "Internacionalni vitez kulinarstva" Veljku Šoljagi iz hotela "Rivijera" u Petrovcu u Crnoj Gori.

Priznanja "Zlatno turističko srce" biće uručene 28. aprila u beogradskom hotelu "Kontinetal", navedeno je u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here