D. Timarac
Lomljenje kolača: Otac Milutinović sa članovima uprave i trenera

Srpski fudbalski klub Beograd iz Sidneja proslavio je svoju krsnu slavu Despota Stefana Lazarevića u prisustvu članova uprave, trenera, igrača, kao i simpatizera i sponzora kluba.

Slavsko znamenje je osveštao otac Aleksandar Milutinović, sveštenik liverpulske crkve Sveti Luka. U svojoj besedi otac Aleksandar je spomenuo dugogodišnje postojanje ovoga kluba i istakao značaj koju ima za mnogu decu koja su zahvaljujući bavljenju sportom sačuvana od negativnog uticaja ulice što je, kako je istakao, od velike važnosti u vaspitanju mladih.

Sve po običajima: Zvanice se poslužile žitom

Fudbalski klub Beograd je, inače, osnovan 1982. godine i svih ovih godina je ponos srpske zajednice u Sidneju. Mnoga naša deca su dolazeći na treninge naučila veštine fudbalske igre.

Zahvalivši se “Vestima” na čestitkama za krsnu slavu, predsednik i jedan od glavnih sponzora kluba Zoran Golub je istakao:

Neumorni stvaraoci: Đuro Alavanja i Desimir Panić

– Tradicionalno obeležavamo slavu našeg kluba i to na dan našega zaštitnika Despota Stefana Lazarevića. Beograd postoji 37 godina i jedan je od većih srpskih klubova, s obzirom na broj igrača koji igraju za nas. Imamo u klubu dve stotine igrača, od toga 160 Srba, što je zaista impresivno. U našem distrihtu ostvarujemo veoma dobre rezultate, od četrnaest timova u klubu sedam je takmičarskih, a čak šest je u svojim ligama ušlo u razigravanje. Imamo dva tima u finalima Kupa. Sve su to za nas sjajni rezultati, kad se zna da ovde ima dosta jačih klubova, s više igrača i u boljoj finansijskoj situaciji. Međutim, uspevamo da se nosimo i sa njima zahvaljujući našim kvalitetnim trenerima koji dobro rade sa decom – kaže predsednik Golub.

Kakve su ambicije kluba?

– Najpre da na ovogodišnji “Karađorđev kup” pošaljemo dva tima. Podsećam da ćemo naredne godine mi biti organizatori ovog takmičenja.

Da li u klubu razmišljate o jurišu na viši rang takmičenja?

– I ta želja postoji. Kad bi se naša zajednica odlučila da nam više pomogne, i ta želja bi bila ostvariva – rekao je prvi čovek Beograda iz Sidneja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here