Bertans: Bogdan je srpski Kobi Brajant!

0

Već viđeno: Košarkaši Partizana slave novu šampionsku titulu
 

"Uspeli smo posle prve izgubljene utakmice da nađemo hemiju na drugoj utakmici i mislim da je to bio ključni momenat. U poslednjoj su šanse bile pođednake, Zvezda je imala prelomljenu utakmicu na sedam razlike, ali nisu to iskoristili… Iz nekog mog iskustva u produžecima pobeđuje ekipa koja da prva dva koša. To je bio i sada
slučaj. Mislim da smo zasluženo pobedili", rekao je Tepić.

 

Košarkaši Partizana osvojili su sinoć titulu šampiona Srbije, pošto su sa 3:1 u pobedama savladali Crvenu zvezdu u finalu Superlige. Crno-beli su u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa posle produžetka pobedili sa 94:87. Tepić je naveo da mu je ovo možda i najdraža titula u karijeri.

"Verovatno jeste najdraža. Način na koji se sve odvijalo, pa i te neke naše oscilacije i situacija posle te prve utakmice, suspenzije igrača i terena… Ti neki uslovi iz kojih smo se izdigli daje ovoj tituli na važnosti", dodao je Tepić.

 

Na kraju meča bilo je nervoze na obe strane, ali je Tepić na terenu delovao smireno.

"Što si stariji stvari gledaš racionalnije. Godinama sam bio ovde, neke stvari se ne menjaju i sa te strane imam neki svoj mir", naveo je Tepić.

 

On je dodao da bi voleo da ostane u Partizanu i sledeće sezone.

"Kad sam dolazaio imao sam dogovor da ostanem i sledeću sezonu s Partizanom. Ja bih voleo da ova ekipa ostane na okupu, da se stvore normalni uslovi da Partizan funkcioniše na nivou kao svih ovih godina. Ja bih bio srećan da u takvim uslovima nađem svoje mesto u Partizanu", kazao je Tepić.

 

Letonac Davis Bertans rekao je da je Partizan mnogo bolje odigrao u produžetku od crvrno-belih.

"Osećaj je najbolji koji može da bude. Kad završiš sezonu sa dobijenom utakmicom znači da je sve odlično. Obe ekipe su se borile do kraja, možda je malo presudila sreća na kraju, promašili su taj šut za pobedu, a mi smo odigrali bolje produžetak", rekao je Bertans i dodao da još ne zna da li će ostati u Partizanu.

 

Jedan od najboljih igrača Bogdan Bogdanović je odlično odigrao celu finalnu seriju. Tako je bilo i u poslednjoj utakmici.

"Bogdan je srpski Kobi Brajant, možda ima i bolji šut od njega", rekao je Bertans.

 

Centar Partizana Đorđe Gagić rakao da je njegova ekipa postigla veliki uspeh osvajanjem titule šampiona Srbije.

"Što se tiče okolnosti i svega što se dešavalo ovo je veliki uspeh. Srećni smo i zadovoljni… Bila je fer i korektna utakmica, Zvezda je jaka i dobra ekipa, momci su se borili, isto kao i mi, ali smo na kraju mi izvukli pobedu", kazao je Gagić.

 

Gagić je u finišu utakmice postigao važne poene za svoju ekipu.

"Ne znam šta bih rekao o svojim poenima. Utakmica je živa materija, non-stop se krećemo, igramo… Kao što je Jaka Blažič pogodio trojku (za izjednačenje na kraju regularnog dela), tako sam na kraju imao zakucavanje. Drago mi je što je lopta bila kod mene, što sam to realizovao", rekao je Gagić.

 

Grupa navijača Crvene zvezde je posle meča sa stola pored terena ukrala šampionski pehar, oštetila ga i kasnije bacila na parket.

"Pošteno smo igrali i zaradili titulu. Proslavili smo sa našim navijačima. Trofej kao trofej, stvar kao stvar… Nama su najbitniji naši navijači, da smo slavili sa njima", zaključio je Gagić.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here