Besplatni saveti za bolji posao

0

– Do sada je održano devet radionica sa pedesetak učesnika. Posebno je bio veliki odziv osoba sa prostora bivše Jugoslavije – rekla je Josipa Ajs, savetnica za obrazovanje u ovom institutu, koja vodi ove radionice.

"Plan sadrži utvrđivanje narednih koraka, bilo da se radi o daljoj boljoj kvalifikaciji ili nekom dodatnom školovanju kako bi se poboljšala situacija na radnom mestu", dodala je Josipa koja govori hrvatski, srpski i bosanski.

Radionice su se pokazale korisnim posebno za osobe koje su obično starije od četrdeset godina i koje su odmah posle dolaska u Austriju ili posle završene osnovne škole našle zaposlenje, ali koje smatraju da bi mogle da rade i nešto drugo, ali nemaju jasnu predstavu o tome kako bi to mogle da ostvare.

Radionice takođe predstavljaju i mogućnost za žene koje posle porodiljskog bolovanja postavljaju sebi pitanja o sigurnom povratku na radno mesto.

– Posle celodnevne radionice moguće je i lično savetovanje tokom koga se individualno utvruđuju konkretni koraci šta bi moglo da se preduzme – objasnila je Josipa Ajs, koja sprovodi ovaj projekat koji je finansirao Bečki fond za subvencionisanje radnika (NjAFF) i Evropskog socijalnog fonda (ESF).

Radionica će biti održana na adresi Alfred Dallinger Platz 1 u 3. bečkom okrugu, a svi zainteresovani mogu da se prijave na broj telefona: 01-81178-10129 ili putem elektronske pošte: j.eisybfi-wien.or.at.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here