Bez četvrtfinala za 90 sekundi

0

Deveti u gradu:  Ekipa iz Jugoslavije iz Vupertala

 

Erkočević i Mujkanović su doneli Jugosu vođstvo od 1:0 i 2:1, ali je rival oba puta uspevao da izjednači, na kraju i da pobedi. U 2. kolu Jugosi su zaigrali onako kako najbolje znaju i prosto su deklasirali još jednog Krajs A ligaša. Hekinhauzen je golovima Mujkanovića i Erkočevića (po 2) i Ukunčuo savladan sa ubedljivih 5:1. U poslednjoj rundi landesligaš Kronenburg, koji se takmiči dva ranga više. Naš tim je već na početku poveo pogotkom Mujkanovića, a imali su priliku da nešto kasnije i da povećaju vođstvo. Kako se duel bližio kraju šanse za plasman u četvrtfinale su rasle sve do poslednjih četiri minuta kada je na dva minuta prestrogo isključen Mujkanović.

Pomoć za Katarinu

Kao što je i obećao trener Jugoslavije, Dado Knežević je kupio 40 majica na kojima je štampao slogan "helft-katarina.de"
i podelio igračima i nekim članovima kluba koji su ih nosili tokom turnira. Članovi uprave našeg kluba su iskoristili priliku da prikupe pomoć za lečenje 11-godišnje Katarine Gubić iz Bijeljine, koja se već nalazi u Minsteru na lečenju od raka. Ova akcija se završava narednog vikenda na turnirima za veterane i seniore koje organizuje naš klub. U akciju su se uključili poznati fudbaleri poput Edina Džeka iz Mančester Sitija sa pojedinim saigračima i kapiten MSV Duizburg Branimir Bajić, takođe, sa saigračima.

Za vikend dva turnira

Narednog vikenda Jugoslavija organizuje dva turnira u malom fudbalu. Prvo će u subotu (10. januar) fudbalsko umeće demonstirati veterani, a dan kasnije seniori. Oba turnira će biti veoma kvalitetna, a naročito seniorski za koji se već prijavilo 16 ekipa iz raznih liga.

Jugosi su se lavovski borili i odolevali naletima protivnika. Tek što su se kompletirali i odahnuli od silnih napada u jednoj akciji koja nije ništa puno obećavala landesligaš je uspeo da izjednači. Posle ovog gola ostalo je još 90 sekundi nade u kojima je naš tim pokušao da ponovo dođe do vođstva. Međutim, suviše ofanzivnu igru iskusniji rival je kaznio sa još jednim golom za pobedu od 2:1.

– Ispostavilo se da je za ekipu Jugoslavije, koja je lider Krajs A lige, koban bio neočekivani poraz od Bajera. Sve u svemu nije loše za ekipu koja se u zimskom prelaznom roku pojačala i na ovom turniru igrala sa čak četvoricom novajlija. Biti deveti u gradu u konkurenciji 16 sastava (ne računajući timove iz kvalifikacija koje su održane prethodnog dana) nije loš plasman, mada smo mogli još više – ističe trener Knežević.

JUGOSLAVIJA VUPERTAL: A. Izberner i Beram (golmani), Sl. Romić, Prelić, Dojčinović, Bajaz, Sarsour, Ukunču (1 gol), Mujkanović (4), Erkočević (3), K. Izberner. Trener: Dado Knežević.

"Sveti Sava" peti

Na Mabic kupu u Burladingenu učestvovali su i fudbaleri "Svetog Save" i u konkurenciji 22 ekipe, uglavnom iz Landes i Becirks lige, zauzeli vrlo dobro peto mesto. Pred 700 gledalaca u "Trigema areni" naš tim je ostvario ove rezultate: Hecingen je savladan sa 2:1 (strelci: Ikić i Paskolo), Gauselfingen 2:1 (Paskolo i Perez), Heigerloh 4:4 (Paskolo 3 i Prpić), Albstad 4:4 (Ikić 2, Paskolo i Tadić), Melćingen 2:1 (Tadić i Šćimanski), Ofterdingen 1:2 (Paskolo), Harthausen 3:2 (Paskolo, Perez i Ikić). Četvrtfinale: Hetingen – "Sveti Sava" 6:2 (Ikić i Ćira-Patzke).
                                                                                                            V. IVKOVIĆ

 

 

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here