Fudbalsku reprezentaciju Srbije u petak očekuje meč protiv Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Mladena Krstajića dobiće obezbeđenje za ovo rizično gostovanje u Ljvovu, poznatom po ukrajinskim ekstremistima. Razlog za to je što „na sve koji imaju veze sa Rusijom“ navijači ne gledaju blagonaklono. Poznato je da je Srbija u dobrim odnosima sa Rusijom dok Ukrajina nije, pa se naša zemlja posmatra kroz prizmu dobrih odnosa sa Moskvom. Sa druge strane, postoji bliskost navijača Ukrajine sa pristalicama Hrvatske, što je još jedan razlog da se okrenu protiv Srbije.

Više od 200 ultrasa iz Hrvatske najavilo je dolazak na meč samo kako bi jurili srpske navijače po gradu, a onda na utakmici vređali i provocirali srpske fudbalere. Oni su u dogovoru s ukrajinskim navijačima isplanirali zajednički marš ulicama Lavova, a sve to bi trebalo da traje više od četiri sata! Okupiće se na glavnom trgu i krenuti ka stadionu.

U februaru su navijači Dinama protiv Olimpijakosa u Kijevu skandirali „Ubij Srbina“ uz podizanje zastave Hrvatske. Dve godine pre toga su navijači iz Ukrajine u saradnji sa navijačima iz Hrvatske izlepili Zagreb natpisima „Srbe na vrbe“ i „Moskove na nož“.
Iz rog razloga, uz srpske fudbalere u Ukrajini biće i pripadnici srpskih bezbednosnih službi i policije koja će danas odleteti put Ljvova.

Podsetimo, meč se igra u petak sa početkom od 20.45.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here