EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Marselo Bijelsa govorio je pre meča sa Liverpulom o osnivanju Superlige, takmičenja namenjenog samo najboljatijim klubovima.

– Ništa me ne iznenađuje. Najbolji klubovi nameću svoju superiornost kroz ovo takmičenje. Jednostavno samo odbace ono što im više nije potrebno da bi zarađivali novac. To je česta stvar i ne dešava se samo u fudbalu. Ovo uopšte ne bi trebalo da nas čudi – rekao je Bijelsa.

– Osnovni problem je u tome što bogati samo žele da budu još bogatiji bez razmišljanja o posledicama po ostale. Kako stiču više moći tako zahtevaju još više privilegija na štetu svih ostalih. Najmoćniji su upravo najmoćniji zato što čine da svi drugi budu zamenjivi – dodao je menadžer Lidsa.

– Ono što bilo koje takmičenje čini zanimljivim je mogućnost da slabiji timovi napreduju, a ne da stalno gledate jake timove da igraju jedni sa drugima. Ali, logika na kojoj sada počiva ceo svet pa sa njim i fudbal svodi se na to da bogati postaju sve moćniji a slabi sve siromašniji. Ako znamo da ceo svet tako funkcioniše ne vidim zašto je ovo neko iznenađenje, ovo ne bi smelo da nas iznenađuje. Bilo je jasno da se ovo sprema – zaključio je Bijelsa.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime