EPA/Georgi Licovski

Politički analitičar i profesor Nedžmedin Spahiu smatra da bi kosovski premijer Aljbin Kurti počinio “nacionalnu izdaju” u slučaju da formira Zajednicu srpskih opština, a da se u Beogradu “ne vijori kosovska zastava”.

Spahiu je uveren da će Kurti osnovati Zajednicu opština sa srpskom većinom jer,, kako kaže nije “nacionalni interes Kosova” da ne sprovede francusko-nemački plan.

– Kurti će napraviti Zajednicu, inače nije nacionalni interes Kosova ako ne sprovede francusko-nemački plan. Naravno, bila bi nacionalna izdaja da se za Zajednicu ne vijori kosovska zastava u Beogradu, ispred zgrade tamošnje stalne misije Kosova. Zajednica je visoka cena koju Kosovo plaća u zamenu za priznanje od strane Srbije – rekao je on.

Spahiu kaže i da ono na što je upozorio ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron u Prištini, pokazuje opasnu situaciju na Kosovu.

6 COMMENTS

  1. А није национална издаја да Курти држи свој народ у сиромаштву и корумпираној и криминалној средини која га финансира, са највећим одливом становништва са Балкана ???

    • @ Spahiu : ti si jedan običan , jevtin provokator , koji potiče iz one kosovske nacionalne manjine . Sapienti sat ( ostavite kvantitet na miru ) .

  2. Smatram da zastava kosova svakako treba da se vijori u Beogradu i to kao zastava autonomne pokrajine kosovo u sastavu republike Srbije. Tako je bilo i u SFRJ-svaka republika je imala svoju zastavu a zajednička je bila različita od svih republičkih. Tako bi trebalo da bude i sa kosovom pošto je de jure u sastavu republike Srbije.

  3. Sada je vec izvesno da, mozda KiM jos neko vreme ne budu vraceni Srbiji, ali ce ZSO biti formiran! “Tata Dzo” je rekao da mora i tako ce biti, sa, ili bez Kurtija, a sta ce se vijoriti u Beogradu, to cemo jos videti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here