Bila sam kelnerica u Njujorku

0

Život izgradila ispočetka: Mira Furlan

Mira Furlan (54) započela je snimanje filma "Cirkus Kolumbija" u slovenačkom mestu Vipava. Posle više od dve decenije ponovo se našla ispred kamera zajedno sa Mikijem Manojlovićem. U intervju za hrvatske medije ona je otvoreno progovorila o svom odlasku iz Hrvatske početkom ’90-ih zbog problema koje je imala zato što se udala za srpskog reditelja Gorana Gajića.

 

Zahvalna za ljubaznost

Posle 17 godina Mira je uspela da povrati svoj stan u centru Zagreba.
– Još uvek me ljute, nerviraju i vređaju pojedine stvari, a strašno sam zahvalna za svaku ljubaznost i lepu reč. Prijatelji ponekad postaju neprijatelji, ali neprijatelji vrlo retko postaju prijatelji. Prijatelji znaju i kako da te povrede. Iskreno, i ja sam u nekim situacijama loše postupala – iskrena je Mira.

– Sve se odigralo brzo i za mene je bio šok. Odjednom ti se čitav život promeni iz temelja. Ništa nas u Americi nije čekalo osim sofe kod prijateljice u Njujorku u jednom malom stanu na Menhetnu.

 

U početku sam radila svašta da bih preživela. Radila sam sinhronizaciju nekih dokumentarca, prevodila s nemačkog jezika, bila sam konobarica – kaže Mira. Ona ne krije da joj se život iz temelja promenio. Od najpopularnije glumice na prostoru bivše Jugoslavije postala je kelnerica.

– Bilo je to potpuno rasturanje života. Nakon svega sada mogu reći da je to bilo zanimljivo, skoro pa budističko iskustvo u kojem se vaš život pročišćava i počinje ispočetka. To je potpuni gubitak identiteta, gubljenje ljušture kojom ste do tada bili ogrnuti i sigurni, a kad ona nestane, shvatiš ko si. Poput luka koji gulite i gulite, a kad dođete do kraja, shvatite da unutra nema ničega. I to ste vi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here