Printscreen
Besnik Bisljimi

Glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom, Besnik Bisljimi, saopštio je da bi nakon dogovora Beograda i Prištine o registarskim tablicama, trebalo nastaviti razgovore o predlogu EU.

“Nakon današnjeg dogovora, trebalo bi da nastavimo intenzivne razgovore o predlogu EU, koju podržavaju Nemačka i Francuska, za punu normalizaciju odnosa”, napisao je Bisljimi sinoć u objavi na društvenoj mreži Tviter.

Šef diplomatije EU Žozep Borelj saopštio je prethodno da su se Beograd i Priština, uz pomoć EU, “dogovorili o merama da izbegnu dalju eskalaciju i da se u potpunosti usredsrede, hitno, na predlog za normalizaciju odnosa, koji je ovog septembra predstavila EU kao posrednik, a koji je podržan od Francuske i Nemačke”.

Dogovor Beograda i Prištine o registarskim tablicama koji je postignut u Briselu znači da nema nikakve kaznene politike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama, kao i da je Kurti prihvatio sve ono što je prethodnih dana odbijao, rekao je za Tanjug direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here