pixabay.com
Foto: Ilustracija

U vreme koronavirus krize i s tim povezanom kućnom izolacijom rastu tenzije među ukućanima i često dolazi do kućnog nasilja i u Austriji, a jedan slučaj pogodio je i člana bivše austrijske vlade.

Bivša ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel prijavila je svog muža zbog kućnog nasilja.

Knajsel, koja voli pse, rekla je policiji da je pokušala da stane između svojih kućnih ljubimaca koji su se pobili, a potom je jedno kuče ujelo za nogu, zbog čega se i posvađala sa mužem.

U toj svađi, kako je prenela, ona je vređala i udarila muža u grudi.

Njen muž Volfgang Majlinger joj je potom udario dva šamara.

Knajsel je potom muža prijavila zbog kućnog nasilja, a Majlingeru je policija izrekla zabranu prilaska i ulaska u zajednički dom, te je preduzetniku oduzela i lovačku pušku.

Majlinger negira da je uradio suprugu, već kaže da je želeo samo da je smiri.

Ukazao je da je Knajsel u poslednje vreme, zbog virusa korona, veoma napeta.

Neposredno pred kućno nasilje u javnost je dospela informacija da bivša ministarka zbog koronavirus krize nema nikakva primanja, a zbog ranijih visokih prihoda ne može dobiti sredstva iz fonda za pomoć preduzetnicima.

Ona je s tim u vezi kritikovala vlasti tvrdeći da uprava u krizi ne funkcioniše.

Ranija diplomatkinja i novinarka je, od pada vlade usled korupcionaške afere „Ibica“ u koju je bio umešan tadašnji vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe, radi kao slobodni novinara i predaje.

U aktuelnu godinu, kako je kazala, ušla je sa veoma skromnim brojem poslova, a zbog preduzetih mera u borbi protiv koronavirusa morala je otkazati sva predavanja, te nema nikakva primanja, prenose mediji u Austriji.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime