EPA/Carmen Jaspersen
Georg Koh

Bivši golman zagrebačkog Dinama Georg Koh (52) u potresnom intervjuu za “Bild” otkrio je da boluje od neizlečive bolesti i da će uskoro umreti.

„Bolest je neizlječiva, umreću. Ali Bog još nije odlučio kad će me uzeti“, rekao je Koh.

Rak gušterače dijagnostikovali su mu u aprilu 2023. I doktori su mu dali šest meseci života.

„Hej, doktore, još sam ovde“, poručio je.

U karijeri je branio u 213 prvoligaških i 165 drugoligaških utakmica.

– Voleo bih da pogledam još po jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao – emotivno je priznao pa opisao kako se oseća:

– Ima dana kad mi se čini da bih mogao da iščupam drvo! Tada hodam satima. A ima faza kad se osećam jadno i ne ustajem iz kreveta. Jer, za stvari za koje mi je inače potrebno pet sekundi, tada mi treba pola minuta. Ali borim se i ne kukam, to nikad nije bio moj stil.

Voleli su ga gdje god je igrao: u Nemačkoj, Holandiji i Austriji, a kad je u prošle godine objavio da napušta trenersku klupu nemačkog trećeligaša Viktorije iz Kelna “zbog zdravstvenih i privatnih razloga”, nije o tome više govorio.

U Dinamo je Koh došao u leto 2007. iz Duisburga i posle jedne sezone otišao je u bečki Rapid. Nažalost, u Rapidu je naprasno završio ozbiljnu karijeru (službeno se oprostio u dresu Heforda) nakon što su huligani bacili petardu koja mu je eksplodirala tik pored desnog uveta na derbiju protiv bečke Austrije.

Koh je zbog učestalih bolova, vrtloglavica, problema sa ravnotežom i oštećenja sluha tri godine kasnije odlučio da FIFI tuži navijače Austrije i Rapida iz Beča. Tražio je skoro milion evra odštete, prenosi 24sata.hr.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here