Bivši košarkaš Partizana ponovo u Megi

0
MN Press

Srpski košarkaš Nikola Janković, nekadašnji MVP ABA lige, vratio se u Megu, saopšteno je na sajtu kluba.

Janaković se vraća na mesto uspeha, s obzirom na to da je sa Megom u sezoni 2015/16 osvojio Kup Radivoja Korać i igrao finale plej-ofa ABA lige.

 

Kako se navodi, potpisao je ugovor do kraja sezone.

– Srećan sam zbog svog povratka u Megu u kojoj sam napravio svoje prve seniorske uspehe. Od tada je prošlo pet godina, a u međuvremenu je klub još više porastao i stigao do novih visina. Ovo je za mene poznat sistem, sjajni su uslovi za napredak igrača, a ja ću dati sve od sebe na treninzima i na utakmicama kako bi tim ostao u dobrom ritmu i nastavio da se kreće u pravom smeru – izjavio je 27-godišnji krilni centar, koji je karijeru započeo u Belgiji, gde je nastupao za Šarloa i Pepinster.

Posle Mege igrao je za Olimpiju, gde je sjajnim partijama zaaradio priznanje MVP-a regularnog dela sezone ABA lige, zatim za tursku Sakariju, španski Estudijantes, odakle prelazi u beogradski Partizan, gde je proveo dve i po sezone.

Tokom ove sezone nastupao je za Podgoricu u dva balona Druge ABA lige, gde je u proseku beležio 16.5 poena i 9.5 skokova.

Janković je bio član svih mlađih reprezentativnih selekcija Srbije, sa kojima je osvojio ukupno četiri medalje, po dva srebra i dve bronze.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here