Tanjug/AP
Državni sekretar SAD Entoni Blinken

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je večeras da su napadi jemenske militantne grupe Huti u Crvenom moru “nepromišljeni i opasni“.

“Napadi Hutija na komercijalni brod u Crvenom moru su nepromišljeni i opasni”, poručio je Blinken tokom susreta sa kraljem Bahreina bin Isom Al Kalifom i potvrdio njihovu zajedničku posvećenost međunarodnom pravu i slobodi plovidbe, prenosi Tajms of Izrael.

Blinken i Al Kalifa su takođe razgovarali o „humanitarnoj situaciji u Gazi i pozdravili napore da se zaštite životi civila, oslobode taoci, poveća humanitarna pomoć i spreči dalje širenje sukoba“, navodi Stejt department.

Predviđeno je da državni sekretar završi svoju bliskoistočnu turneju sutra u Egiptu, nakon što je posetio Tursku, Grčku, Jordan, Katar, UAE, Saudijsku Arabiju, Izrael i Zapadnu obalu pre nego što je danas posetio Bahrein.

2 COMMENTS

  1. I Vasa podrška slanje oruzja milijarda eura pomoci Ukrajini Izraelu obucavanje njihovih vojnika stranih placenika mnogo opasno e sad vas boli sto Huti napadaju Vase brodove.

  2. Sesti put dolazi, ponavlja sve isto, i sad se setio da zastiti civile, kad su vec sva deca pobijena zajedno sa svojim majkama, bracom i sestrama!!! Beskrajno lupetanje bez smisla, i beskorisne aktivnosti koje ne znace nista. Nije im jasno koliko su tragikomicni u svom zlu i koliko ih svi preziru i mrze!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here