Bobanu Đuriću i treći mandat

0

Usvojen plan rada: Učesnici Izborne skupštine u Feldkirhu
 

Na skupštinu su bili pozvani delegati iz svih 16 klubova iz sastava zajednice. Skupštini se odazvalo 42 delegata, a među gostima je bio i generalni konzul Srbije u Salcburgu Zoran Jeremić.
 

Boban Đurić će i u naredne dve godine predvoditi zajednicu, a protiv njega su glasala svega tri delegata i tri su bila uzdržana. U predsedništvo su pored Đurića ušli Vera Miler, potpredsednik, Stanislav Milojević, sekretar, Isidor Jablanov, zamenik sekretara, Milorad Prvulović, blagajnik, Savo Injac, zamenik blagajnika, Srđan Krstić, referent za kulturu i Milan Stanojlović, referent za sport. Kontrolnu komisiju čine Dušan Šušnica, predsednik i članovi Jovan Vasić i Rade Petrović.
 

Predlog za nagradu

Na sednici je bilo i reči o odluci Vlade Srbije, to jest konkursu Ministarstva za dijasporu za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matice i dijaspore. Za nagradu "Majka Srbija" predložen je dugogodišnji aktivista Isidor Jablanov.

Skupština je imala deset tačaka dnevnog reda, između ostalih se našao i izveštaj o radu za prethodni period, koji su podneli predsednik i kompletno Predsedništvo zajednice.
 

Usvojen je i plan rada za sledećih 12 meseci, finansijski i materijalni izveštaj. Na sednici je spomenuta i saradnja sa domaćim institucijama. Uz neke primedbe i sugestije pohvale zajednici je uputio i konzul Jeremić. On je istakao da je rad zajednice veoma bitan u očuvanju srpske baštine, kulture i jezika.
 

Zajednica srpskih klubova u Forarlbergu je osnovana 31. marta 1974. godine i druga je po starosti u Austriji. Danas okuplja 16 klubova, osam boćarskih, pet fudbalskih i tri kulturno-umetnička društva, ima fudbalsku ligu i jedina je u Austriji koja ima boćarsku ligu koja je osnovana pre 22 godine. Zajednica je imala i ima i dalje svoje predstavnike u upravnim odborima Saveza Srba u Austriji.
 

Mlad tim

Stari i novi predsednik Zajednice, Boban Đurić je rođen 1973. u Feldkirhu. Školovao se u Despotovcu. Biran je u razne organe zajednice, od referenta za sport do predsednika, mesta na kojem je sada već treći mandat. Bio je zamenik sportskog referenta Saveza Srba u Austriji.
Kao jedan od mlađih predsednika, on ima želju da uz sebe okupi vršnjake kako bi nastavili ono što su stariji počeli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here