Tanjug
Aleksandar Bocan-Harčenko

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da se Moskva ne čudi “svojevoljnim odlukama” premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da imenuje, kako je rekao, “njemu lojalne Srbe na ministarske funkcije”, kao i da nije očekivala negativnu reakciju EU.

Saopštenje Bocan-Harčenka prenosimo u celosti:
– Otvoreno govoreći, nimalo nas ne čude svojevoljene odluke kosovskog „premijera“ Kurtija u vezi sa imenovanjem na ministarske pozicija Srba koji su mu lojalni. Baš kao što nismo očekivali negativnu reakciju EU. Sve je predvidljivo, kako smo i isticali. Zapad, samo što je stišao jednu krizu, pruža Prištini mogućnost da ponovo izazove eskalaciju napetosti.
Pri tome, cilj kosovskih Albanca je i dalje isti – stvoriti nepodnošljive uslove za Srbe u pokrajini i naterati ih da napuste svoje domove. Reakcija predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih rukovodilaca je dostaojanstvena i opravdana, održiva u pravnim okvirima. Samo se Beograd i pridržava Briselskog sporazuma.
Sa negodovanjem osuđujemo uvredljive i klevetničke izjave kosovskog „premijera“ Kurtija za N1 na račun Srbije i Rusije”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here