Tanjug/AP

Košarkaši Njujork Niksa savladali su Atlanta Hokse 101:87, u prvom meču božićnog programa.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović imao je loše šutersko veče i upisao je osam poena.

Šutirao je iz igre 2/12, 0/4 za dva poena i 2/8 za tri, dok je bacanja gađao 2/3. Upisao je i pet skokova, četiri asistencije, ukradenu loptu i tri izgubljene.

Kod Niksa je sjajan bio Kemba Voker, koji je upisao prvi tripl-dabl od 2014. godine. Imao je 10 poena, 10 skokova i 12 asistencija.

Odličan je bio Rendl sa 25 poena i 12 skokova, dok su Furnije i Grajms ubacili po 15 poena.

Kod Hoksa su se istakli Kolins i Rajt sa po 20 poena.

Niksi su krenuli da rešetaju od samog starta i već posle dva i po minuta igre imali su prednost od 13 poena razlike, pošto je bilo 16:3.

Bogdanović je preuzeo ulogu organizatora i često je lopta bila u njegovim rukama. Upisao je dve asistencije, ali nije imao nijedan poen, pa je otišao na odmor, a ulogu organizatora igre preuzeo je plejmejker Rajt, a kasnije i sa klupe Lens Stivenson.

Kemba Voker i Džulijus Rendl igrali su sjajno, pridružio im se i raspoloženi ruki Kventin Grajms, pa su Niksi održavali dvocifrenu prednost.

Hoksi su uspeli da se vrate u igru pred kraj prve deonice, a Bogdanović se umalo povredio, pošto mu je Grajms podvukao nogu ispod noge i Bogdan je posle šuta za tri poena i faula doskočio na nogu rukija.

Srećom, nije se povredio i sve je bilo u redu sa njim, a sudije su dosudile nesportski faul.

Bogdan je pogodio dva od tri bacanja i imali su Hoksi loptu sa strane, a odmah je srpski as pogodio i trojku i vezao pet poena za desetak sekundi.

Niksi su imali +9 posle prve četvrtine, a trojkama su Hoksi uspeli da se vrate preko Rediša i Rajta, koji su igrali odlično.

Bogdanović je do kraja poluvremena pogodio još jednu trojku i na odmor je otišao sa osam poena i šutom iz igre 2/8. Gađao je 0/2 za dva, 2/6 za tri i 2/3 sa linije penala, a imao je i dva skoka, dve asistencije i ukradenu loptu.

Hoksi su se vratili na pet poena zaostatka, ali je Furnije vezao sedam poena i doneo +10 Niksima na poluvremenu.

Na startu drugog poluvremena je Bogdanović promašio jednu trojku i imao dve greške, pa je ubrzo otišao na klupu, a Hoksi se sa dve trojke vraćaju na -6 na šest minuta do kraja treće četvrtine.

Ubrzo se vraćaju Niksi na dvocifrenu prednost, zahvaljujući sjajnom Kembi Vokeru, koji je pogađao i asistirao.

Proradio je šut Niksima i Grajms sa dve trojke i Rendl sa jednom odvode Nikse na najvećih +18, a Bogdanović se na dva minuta do kraja treće deonice vratio u igru.

Na kraju treće četvrtine bilo je +15 za Nikse, Bogdanović je šutirao 2/10.

Kemba Voker i Kventin Grajms su nastavili u istom ritmu, a kada je i Taž Gibson pogodio trojku za +21, bilo je jasno da će Niksi slaviti, samo je pitanje kojom razlikom.

Na kraju, ubedljiva pobeda raspoloženih Niksa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here