Bogdanović: Tu sam za Srbiju! Jokić mora da časti, u Njujorku je “da poludiš” (FOTO/VIDEO)

0
Foto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović igra još jednu uspešnu NBA sezonu u kojoj mu skoro sve polazi za rukom, pa je tako razgovarao sa srpskim novinarima na brojne teme, od Atlante i NBA do reprezentacije Srbije.

Na startu plej-ofa Bogdanovića očekuju mečevi sa Niksima i nastup u legendarnom Medison Skver Gardenu u kojima i sam košarkaš očekuje još bolja košgeterska izdanja, naročito jer je postao deo Adidas porodice.

– Ovde dok ne odigraš bitne utakmice u plej-ofu i dalje si igrač za regularnu sezonu. Sada je prilika i nadam se da ću u budućnosti svake sezone do kraja karijere igrati plej-of. Prija ta pažnja, ali mi nije neki fokus. Znamo da je Njujork jedno od najboljih mesta za igranje i tu se čuda dešavaju. Prve godine kad sam došao u NBA, sećam se, dođe mi Badi Hild i kaže “ovde možeš da poludiš”. Ovde igrači daju po 50. To je posebna energija. Zato kad dolaziš u Njujork i Medison Skver Garden, tu se čuda dešavaju. Ja bih voleo ono najluđe, sedam utakmica, najviše navijača – počeo je Bogdanović i prokomentarisao značaj nove opreme i saradnje.

– Baš mi leži oprema, srećan sam, a crno-bela boja duksa je “slučajna”. Sviđa mi se što podržavaju sport i košarku, kao i kamp koji organizujem.

Popularni Bogi je ove sezone promenio klub, opremu, ima odlične nastupe, završio je i kod legendarnog Šekil O’Nila u emisiji zbog komičlnog pada na parketu, a novi izazovi mu tek predstoje.

Tako je za “Vesti” prokomentarisao sezonu, kao i nastup u reprezentaciji.

-Tako je. Sve je to tako i Atlanta, i igre i “Shaqtin a fool”. Sve je novo ove godine. Novi ja – kroz smeh kaže i nastavlja:

-Konstantno smo u kontaktu mi igrači. Kao i svake godine, voleo bih da se okupimo u što većem broju i da budemo zdravi – ističe i rešava dilemu o tome gde će biti ovog leta u kojem reprezentaciju očekuju nastupi u kvalifikacijama za Olimpisjke igre, i eventualni odlazak u Tokio:

-Tu sam naravno. Čujem se sa selektorom. Mislim da je Igor u kontaktu sa svima i sa svim igračima u NBA. 

 

Prokomentarisao je i izbor Nikole Jokića kao favorita za MVP-ja i naveo da centar Denvera mora da časti ako dobije laskavo priznanje. Uz to, kaže da danas u mnogo klinaca vidi sebe kada je bio dete.

-Jokić mora da časti, da se otvori, ne samo večera. Preveliki je bonus za to. Konkretno, u dosta klinaca vidim sebe. To su neke reakcije na terenu, ono kako sam se ja ponašao na terenu. Možda i neki košarkaški potez, ponašanje, ono kad se naljuti. Ima mnogo klinaca koji me podsećaju na mene, ali to je i poenta kampa, da im približimo nekako. Da vide prave igrače, kako je kad izađeš sa njima na teren. Postalo je tradicija da se igra sa nama. Da imaju doživljaj kako to izgleda, mislim da im je potrebno – našalio se Bogdan.

Na pitanje da li bi se Željko Obradović snašao u NBA ligi, Bogdanović kaže:

– Ja mislim da je najveći Željkov kvalitet moć adaptacije i mislim da bi on našao svoj sistem koji funkcioniše ovde. Ovde nema toliko vremena za pripreme i utakmice. Nema domaćeg prvenstva, slabijih utakmica, odmaranja. Ima mnogo tih back to back utakmica. Na nekim izlaziš i ne možeš ni da se zagreješ. Sećam se Detroita pre nekoliko nedelja, trojica igrača ne mogu da igraju. Kad smo se zagrevali, svi kao u oblacima. nikom glava nije bila tu. Mislim da bi on pronašao svoj neki novi način ovde i ostavio bih na tome. Ima tu moć adaptacije i mislim da bi se adaptirao i napravio uspeh.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here