Bojana na Svitolinu

0

Bojana Jovanovski je još jednom pokazala kakav je veliki borac. Uspela je, kao peti nosilac i 40. na svetu, da se posle ogorčene borbe i nekoliko preokreta plasira u finale turnira u Bakuu (tvrda podloga, nagradni fond 250.000 dolara, pobednici 43.000 plus 280 NjTA
bodova), pošto je u polufinalu savladala 78. na planeti, Švajcarkinju Stefani Fogel sa 6:2, 2:6, 6:4 za sat i 47 minuta! Naša teniserka je sjajno počela, osvojivši uvodna dva gema, a pet od prvih šest. Ipak, dva izgubljena servis-gema, a i prvi set, nisu obeshrabrili Švajcarkinju. Naprotiv. Ona je dozvoljavala Jovanovskoj da se drži do četvrtog gema druge deonice, a onda je narednih šest osvojila Fogel. Činilo se da je psihološka klackalica tada potpuno pripala Bojaninoj rivalki, imala je 1:1 u setovima i 2:0 u trećem, a baš tada je počeo novi "talas" velikog duela. Najpre je srpska teniserka prepolovila zaostatak brejkom, zatim je doživela da ispusti svoj servis-gem, ali i da se izdigne iz toga i dođe do 4:4. Bilo je jako važno kome će pripasti naredni gem, u kome je Fogel pokušavala da zadrži nalet Jovanovski, a Srpkinja da nastavi mini-seriju. Uspešnija je bila Bojana, koja je brejkom došla do 5:4, a nedugo zatim proslavila drugi trijumf u trećem dvoboju sa Švajcarkinjom.
Bojana Jovanovski će se za titulu boriti sa drugom nositeljkom, Jelinom Svitolinom (Ukrajina), koja je posle, bez minuta, dva sata dugom meču bila bolja od italijanske veteranke Frančeske Skijavone – 3:6, 6:1, 6:4.
 

Troicki već u Kicbilu

Viktor Troicki je na svom prvom ATP turniru posle suspenzije uspeo da dođe do četvrtfinala, ali je švajcarskom Gštadu (šljaka, nagradni fond 426.605 evra) eliminisan od četvrtog "kosturaša", Španca Fernanda Verdaska sa 6:4, 6:7 (7:9), 6:1 posle dva sata i šest minuta borbe. Ipak, srpski teniser je već sigurno napravio dobar povratak na ATP tur, jer će se sa 847. pozicije od ponedeljka pomeriti za bar za 200 mesta! Tako je odmah produžio za Austriju i turnir u Kicbilu, za koji je, takođe, dobio "vajld kart", dok će Verdasko za finale boriti protiv zemljaka Pabla Anduhara, koji je bio bolji od trećeg Španca u polufinalu, drugog nosioca, Marsela Granoljersa sa 7:5, 6:3 za 76 minuta.

 

Lajović za dubl trofej

Dušan Lajović je u dublu sa hrvatskim teniserom Franom Škugorom uspeo da se plasira u finale turnira u Umagu (šljaka, nagradni fond 485.760 evra), pošto su eliminisali druge nosioce Kuevasa i Zebalosa sa 6:7 (3:7), 7:5, 13:11 posle 105 igre. Duci i Šibenčanin Škugor će u okršaju za trofej odmeriti snage sa Česima Čermakom i Rosolom, koji su za 76 minuta iznenadili prve favorite Austrijance Knovla i Maraha sa 6:4, 3:6, 10:3.

Krstin senzacija stao u polufinalu
Mladi srpski teniser Peđa Krstin je stigao do polufinale čelendžera u finskom Tampereu (šljaka, nagradni fond 42.500 evra) pobedom nad više od deceniju starijim, 31-godišnjim Rubenom Ramiresom Idalgom iz Španije sa 6:3, 5:7, 7:6 (7:3) posle borbe koja je trajala dva sata i 49 minuta! To je Krstina, 258. na ATP listi, možda, koštalo i plasmana u finala. Jer, njegov rival, 23-godišnji Belgijanac, drugi nosilac David Gofan, 87. teniser na svetskoj rang listi, je lako prošao u četvrtfinale, pošto je pre Peđe za 66 minuta savladao Elijasa Imera iz Švedske sa 6:2, 6:1. Ipak, Krstin se nije lako predao, ali je posle 88 minuta poklekao sa 6:4, 6:2. U drugom polufinalu igrali su prvi nosilac, domaćin Jarko Nieminen i Đovani Lapenti iz Ekvadora.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here