Printscreen: Youtube/ Crvena zvezda
Džon Čalis

Legendarni Džoni Čalis koji je ostao najupamćeniji po ulozi Bojsija iz serije “Mućke” (“Only Fools and Horses”) preminuo je danas u 79. godini saopštila je njegova porodica. Iza njega je bio period tokom kojeg se mučio sa dugom i teškom bolešću.

Često je boravio u našoj zemlji, snimio je dokumentarac “Biti Bojsi u Beogradu”, a često je voleo da progovori i o sportu koji je oduvek bio njegova strast. Obišao je i stadion Crvene zvezde prilikom jedne od svojih poseta.

– Kriket? Pa, ja sam Britanac. Svi Englezi vole kriket. Igrao sam kriket u školi, ali i posle nje. Postao sam stvarno dobar u njemu. To je sjajna igra. No, i fudbal je. Ovih dana bili smo na stadionu Crvene zvezde. Kakav pogled! Kakav veličanstven pogled! Jedan od najboljih pogleda koje sam ikada video sa fudbalskog stadiona.

Po poseti, Bojsi se zahvalio Crvenoj zvezdi na tome što mu je dozvoljeno da obiđe stadion aktuelnog srpskog šampiona.

– Kako neverovatno iskustvo! Zvezdo, hvala ti što si mi pokazača svoj fantastičan stadion i muzej. Osećao sam se kao dete u porodici slatkiša.

Prilikom nastupa Novaka Đokovića na Australijan openu. Ističe da je uvek navijao za srpskog tenisera, a ispričao je i jednu anegdotu vezanu za Endija Marija i najboljeg na svetu.

– Da, Novaka, da gledao sam njegove mečeve. To je dobar tenis, drugi najbolji koji sam gledao. Pratio sam ga i znam da je pustio Endija Marija da pobedi. To je bilo vrlo plemenito od njega: “Tvoj je red, Endi”. Takođe, čuo sam da je i Novak želeo da nas upozna ovde, ali nažalost imao je druge obaveze. Fantastičan igrač.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime