Bolja privredna saradnja sa Nemačkom

0

Želi veće prisustvo nemačkog kapitala u Srbiji: Boris Tadić

Tadić je podsetio da je Nemačka na drugom mestu kada je reč o uvozu proizvoda iz Srbije i na četvrtom mestu kada su u pitanju strane investicije u Srbiji, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Tadić je rekao da se nada da će brojni razgovori predstavnika ovog nemačkog udruženja privrednika sa srpskim privrednicima i predstavnicima Vlade Srbije dovesti do povećanja ulaganja nemačkih kompanija u Srbiju.

Delegacija nemačkih privrednika, koju je predvodio Klaus Mangold, prenela je Tadiću da su nemačke kompanije zainteresovane za prisustvo na tržištima jugoistočne Evrope, pogotovo Srbije.

"Odbor nemačke privrede za istok" okuplja najveće nemačke kompanije iz oblasti energetike, hemijske industrije, finansija, proizvodnje softvera, telekomunikacija, aeronautike, automobilske industrije, građevine, trgovine i elektronike.

U privrednoj delegaciji Nemačke bili su predstavnici 18 velikih kompanija, od kojih su neke već prisutne na srpskom tržištu, poput "Metroa", koji je do sada uložio 185 miliona evra u Srbiju, "Leonija", koji je nedavno otvorio fabriku u Prokuplju i RVE, koja je pre nekoliko meseci potpisala memorandum o razumevanju sa Elektroprivredom Srbije.

U delegaciji "Odbora nemačke privrede za istok" bili su i predstavnici "Folksvagena", "Dojče telekoma", "Dojče banke" i BASF.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here