Borbe u Slavjansku: Ubijen policajac

0

Situacija na istoku Ukrajine se iz dana u dan pogoršava

 

Šef regionalne vlasti Donjecka, Sergij Taruta je izjavio u petak da "anti-teroristička" operacija u istočnoj Ukrajini "nije postigla cilj".

 

On je objasnio da se "ukrajinska vojska suočava s profesionalcima (ratnicima) iz raznih regiona, uključujući Čečeniju i Južne Osetije".  

 

Kako je ranije saopštila Stela Koroševa, portparol gradonačelnika, borbena oklopna vozila snaga lojalnih vlastima u Kijevu, uključujući tenkove, pucaju na istočni ukrajinski grad Slavjansk.  

 

"Čujemo plotune haubica, a imamo i informaciju da je grad pogođen raketnim projektilima", rekla je Koroševa Itar-tasu.Ona je dodala da je autoput između Slavjanska i obližnjeg naselja Semjonovka "prepun vojne opreme".  

 

Koroševa je rekla da među stanovnicima opštine Mandričin ima teško povređenih, ali da ekipe hitne pomoći ne mogu da stignu do njih.   Ona je naglasila da se humanitarna situacija u ovom regionu i dalje pogoršava.

 

Poginulo 15 prorusa na granici Ukrajine i Rusije

 

Ukrajinska Nacionalna garda saopštila je ranije da su proruske snage pogodile iz minobacača kontrolni punkt državnih snaga u Slavajnsku i da među vojnicima ima pogiulih i ranjenih.

 

U saopštenju nije precizirano koliko je vojnika nastradalo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here