Bošković: Favoriti smo!

0

Sanja Damnjanović
 

"Ono što je za nas jako bitno, jeste da smo u kompletnom sastavu i da sve igračice putuju u Švajcarsku. Očekuje nas jako zanimljiva utakmica, mi smo favoriti, i tako idemo", rekao je Bošković.

 

Ženska rukometna reprezentacija Srbije sastaće se sutra sa Švajcarskom u okviru petog kola Grupe pet kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se ove godine održava u Hrvatskoj i Mađarskoj, a 15. juna dočekuju selekciju Slovenije u niškoj hali Čair.

"Posle Svajcarske, igramo sa Slovenijom, znamo šta nas čeka, veliki ulog, mi ćemo dati sve od sebe da obe utakmice odigramo što bolje. Naš cilj su Olimpijske igre, a ide se preko Švajcarske i Slovenije", dodao je Bošković.

 

Reprezentativka Srbije Sanja Damnjanović rekla je da ekipa ne sme opušteno da uđe u meč sa Švajcarskom.

"Ne treba da se opuštamo, bez obzira ko je naspram nas. Iskustvo je pokazalo da je s takvim ekipama, kao što je Švajcarska, teže igrati. Videli smo njihovu utakmicu sa Slovenijom, kada su ih Slovenke dobile sa dva razlike. Dve pobede u utakmicama koje slede, sa Švajcarskom i Slovenijom, vode nas na EP, ulog je veliki, daćemo sve od sebe", rekla je Damnjanovićeva.

 

Golman reprezentacije Katarina Tomašević rekla je da je Srbija spremna za naredna dva duela Grupe pet.

"Spremali smo se za duboku zonu, kakvu Švajcarska igra. One mnogo bolje igraju kod kuće, nego u gostima, ali to nas neće obeshrabriti. Mi smo kvalitetna ekipa i pokušaćemo lagano da ih dobijemo i pokažemo ko smo i šta smo", istakla je Tomaševićeva.

 

Utakmica između Švajcarske i Srbije igraće se sutra od 20.00 u Stafu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here