Bozoljac poražen od Beka u finalu ‘Gemaksa’

0

 

Tesan poraz u finalu Gemaksa: Ilija Bozoljac

U današnjem finalu, srpski teniser je platio cenu igranja u singlu i dublu. Iako je u paru sa Britancem Džejmijem Delgadom juče uspeo da osvoji titulu, veliki broj mečeva uticao je da u duelu protiv Beka oseti bolove u ramenu desne ruke, zbog čega je bio primoran da zatraži pomoć lekara.

 

U oba seta Bozoljac je morao da stiže prednost protivnika i uspevao je da to uradi, ali je u odlučujućim trenucima Slovak imao mnogo više kocentracije i na kraju je zasluženo pobedio.

U prvom setu Bek je napravio brejk u drugom gemu i imao je šansu da završi taj deo igre kada je servirao pri vođstvu od 5:3, ali je Bozoljac tada vratio brejk, a potom i izjednačio na 5:5. U poslednja dva gema, međutim, naš teniser nije osvojio ni jedan poen.

Bek je prvi stigao do brejka i u drugom setu, kada je poveo 4:2. Bozoljac je odmah uzvratio i uspeo da stigne do taj brejka, ali nije uspeo da napravi preokret i izbori treći set.

 

"Za mene je ovo bila sjajna nedelja, igrao sam finale singla i osvojio titulu u dublu. Bek je odigrao celu nedelju na visokom nivou, juče je pobedio Janka Tipsarevića koji je bio ovde glavni favorit i prvi nosilac turnira. Danas sam se maksimalno trudio, igrao ofanzivno, ali Bek je bio konstantniji i to je jedan od razloga što je trijumfovao, kao i moj servis koji je zakazao na početku oba seta. Dao sam sve od sebe i zadovoljan sam ovim uspehom. Izgubio sam od kvalitetnog igrača i mislim da nema mesta za tugu i razočaranje. Sledeći turnir počinje za dva dana. Idem za Maroko, učestvujem na turniru koji se igra napolju, na potpuno drugačijoj podlozi. Trudiću se da što bolje odigram, ali ne očekujem puno jer neću imati vremena za adaptaciju", rekao je srpski teniser.

 

Bek je istakao da je zadovoljan trijumfom na turniru u Beogradu.

 

"Bozoljac je odigrao odlično ceo turnir, kao i finale. Igrao je brzo, agresivno, bekhend mu je bio izvanredan, ali ja sam imao više sreće u odlučujućim poenima. Ovo je jedan od mojih omiljenih turnira i uvek mu se sa radošću vraćam, a tako će biti i u budućnosti", zaključio je Bek.

Za pobedu u Beogradu Bek je osvojio 125 bodova i nagradu od 15.300 evra, dok je Bozoljcu pripalo 75 bodova i 9.000 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here