Brak okovali ljubavlju

0

 

– Zajedno smo dočekali 60 novih godina, isto toliko godina smo zajedno slavili Božić, pripremali krsnu slavu i nikada nigde nismo išli jedno bez drugog – kažu za "Vesti" Miloš i Jelisaveta.

U vreme kada je stasao za ženidbu Miloš Raketić je bio mlad naočit trgovac u varošici Rudnik, gde se zagledao u isto tako mladu i lepu Jelisavetu i iz te njihove ljubavi izrodio se brak, a iz braka i troje dece – Milan, Borisav i Nada koja je, nažalost, pre nekoliko godina nastadala u saobraćajnoj nesreći u Americi. Imaju troje unučadi, a ako bude sreće i zdravlja uskoro će dočekati i praunuke. Na Rudniku su Miloš i Jelisaveta bili i ostali primer drugima za skladan, uspešan i srećan brak.

– Za srećan brak nije potrebno mnogo. Dovoljno je da se supružnici vole, da se poštuju i da imaju razumevanje jedno za drugo, da su zajedno i kada je lepo i kada je ružno, da ponekad ponešto i prećute i da podele obaveze i odgovornost u podizanju i vaspitanju dece – kažu Jelisaveta i Miloš.

Kuća Raketića u varošici Rudnik koju su zajedničkim naporima sagradili Miloš i Jelisaveta danas je, kao i uvek do sada, sigurna luka za njihovu decu i unuk.

 

Pripreme za slavlje

– Imamo svoje porodice i svoje kuće, ali u kući naših roditelja se lepo osećamo, nekako zaštićeno. U njoj nas čekaju Miloš i Jelisaveta – kaže njihov sin Milan (59), uz napomenu da će narednih dana porodica pripremiti slavlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here