“Branko” nam neće dati mira ni danas, ni sutra…

0

Još jedan nimalo letnji dan pred nama
 

Alempić je objasnila da je novi ciklon drugačiji od onoga koji je Srbiju zahvatio u maju i prouzrokovao padavine koje su dovele do poplava.

 

"To su bile dugotrajne padavine danima, ovo je drugi tip padavina. Biće pljuskova s grmljavinom, što znači da bi lokalno za kratko vreme moglo da bude i veće količine kiše", kazala je Alempić i dodala da je uzrok velika vlaga u vazduhu.

 

Ona je kazala da su popodne moguće slabije padavine u Bačkoj i severnom Banatu, dok se na jugoistoku Srbije, kao i u Beogradu, očekuju pljuskovi s grmljavinom. "Branko" je prouzrokovao veće i dugotrajnije padavine u Bosni i Hercegovini.

 

Sutra, u četvrtak, u većini mesta se očekuje oko 20 litara kiše po kvadratnom metru za samo tri sata. U Srbiji će sutra vreme biti oblačno, s kišom i grmljavinom, lokalno uz nepogode sa pojačanim vetrom i gradom, na zapadu sa obilnim padavinama. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 14 do 18, najviša dnevna od 25 do 29 stepeni.

 

I u Beogradu će biti oblačno vreme, povremeno sa kišom, kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 18, najviša dnevna oko 26 stepeni.

 

U Srbiji se u petak očkuje promenljivo oblačno vreme, sa lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavina. Od subote vreme će se promeniti i biće pretežno sunčano i toplo. Temperatura će biti čak iznad proseka, od 30 do 32 stepena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here