Brankovo kolo” ponos kluba,”
Miloš Vlahović, sveštenik Gajić i Dragana Vlahović
 

Kao i prethodnih godina i ovoga puta su folkloraši rođendan proslavili sa gostima koji su došli iz celog Baden-Virtemberga. Predsednik kluba Miloš Vlahović se u domaćinskom stilu zahvalio svima na dolasku, podršci, druženju, a mladima iz "Brankovog kola" je čestitao rođendan zahvalivši im na uspesima, trudu i angažmanu i na sjajnom prezentovanju srpske kulture u Nemačkoj.


Protonamesnik Predrag Gajić koji je od ove godine starešina u našem hramu u Gepingenu je takođe pozdravio prisutne i blagosiljao skup. Kroz bogat program je vodila Dragana Vlahović. Svojim umećem predstavile su se sve tri grupe folklorne sekcije "Brankovo kolo".

 

Slavljenici: Svi ansambli na bini
 

Igre iz Šumadije su izveli najmlađi igrači, srednji ansambl se predstavio Igrama iz Dimitrovgrada, dok je prvi ansambl izveo Gornji visok (sve koreografije Dajane Kostić). Oni su pobrali velike simpatije brojne publike, baš kao i igrači Sloge iz Štutgarta i Nove generacije iz Šorndorfa.


U nastavku programa mladi su se lepo družili i uživali ne samo u muzici i igri već i u divnom ambijentu sale u delu grada Vanden, koja svojim osvetljenjem i toplinom daje poseban čar. Među gostima bili su predstavnici grada Gepingena i predstavnici srpkog konzulata u Štutgartu.
 

Torta na tri sprata

Maher za torte: Vesna Miletić

Na kraju zvaničnog dela programa Džastin Daner (član "Brankovog kola" i učenik Dopunske škole na srpskom jeziku) je na binu izneo rođendansku tortu, dar Vesne Miletić, čija dva sina Aleksandar i Andrej igraju u ovom društvu. Vesna je do sada spremila sve torte za rođendane "Brankovog kola" i svaki put je torta imala oblik ili obeležja koja su vezana za folklor. Posle prošlogodišnja dva velika opanka, ovoga puta je trospratna torta imala boje zastave, a na njoj su se nalazili opanak, kecelja i pojas. Vesna kaže da za svaki rođendan inspiracija dođe sama po sebi, samo je potrebno odvojiti vreme.
– Kada nešto voliš i kada znaš da je to za našu decu koja se raduju i koja čekaju taj trenutak kada će izneti tortu, nije je teško spremiti – dodala je Vesna.

 

0

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here