Bratislav “matirao” agenciju u Prištini

0

Spasao nekoliko preduzeća u Štrpcu: Gradonačelnik Bratislav Nikolić
 

Uspeh je, ipak privremen, ali bar na neko vreme mogu da odahnu zaposleni u nekada uspešnim preduzećima "Ivo Lola Ribar", Mladost, Zadruga, Junior, Lahor i Građevinar koja su se sada svela na nekoliko stotina radnika koji primaju minimalac, ali su vlasnici nekretnina na koje je Agencija bacila oko.

– Mahom sva preduzeća u opštini Štrpce ne funkcionišu, odnosno radnici ne rade u tim preduzećima, nego primaju minimalac. Svestan sam koliko bi pogodilo moje sugrađane da ostanu i bez tih prihoda, i uložio sam dosta napora da ukidanje ovih preduzeća bude bar privremeno stopirano. Na žalost, za društvena preduzeća nema trajnog rešenja i pre ili kasnije ona će morati da se privatizuju. I mislim da su toga svi i svesni. Ali, jedino čega se Srbi u opštini Štrpce plaše jeste da bi sva ta preduzeća mogao da kupi neki Albanac – objašnjava za "Vesti" gradonačlenik Štrpca Bratislav Nikolić.

 

Kome će Brezovica

Do kraja godine trebalo bi da bude poznato ko će dobiti pravo na koncesioni ugovor za izgradnju hotelskog kompleksa Nova Brezovica.
– Do kraja godine ćemo znati koja je kompanija pobedila na tenderu. Četiri kompanije su ušle u uži izbor, a među njime je i MK grupa iz Srbije. Mi bismo voleli da ona pobedi – kaže Nikolić.
U nedavno objavljenom izveštaju Anketnog odbora o trošenju budžetskog novca na KiM, spomenut je i Ski centar Brezovica, međutim, Nikolić smatra da je kasno da se ta tema poteže u Briselu, jer je proces u vezi s novim ski centrom priveden kraju. 

Lola FDK Štrpce trebalo je danas da bude likvidirana, a 20 zaposlenih da ostane bez posla.

– Tek nedavo su se pojavili iz Agencije za privatizaciju i rekli da nas likvidiraju. Mi smo se sve ove godine borili za posao, i bio bi nam veliki uspeh ako smo mogli da obezbedimo posao za čitavu godinu. Svesni smo da na kraju mora da se privatizuje. Mi smo ovo čuvali kao da je naše – kaže Milan Stojčetović, direktor FDK Štrpce.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here