Bravo!!! – Uaaa !!!

0

BRAVO!
Sindikati prosvete najavili su štrajk upozorenja 19. maja ukoliko im Vlada smanji zarade za 10 posto. Prosvetari imaju najmanje plate u celom javnom sektoru pa su tražili hitan sastanka sa ministrom finansija, koji se na njemu nije ni pojavio. Nastavnici su primili ovaj ministrov odgovor i rekli da im je dosta besmislenih seminara koje plaćaju iz svog džepa, kao i radova tipa "kako ja vidim svoj predmet", pritisaka prosvetnih inspektora da svi učenici moraju imati dobre ocene i svega ostalog što su uvezli iz Evropske unije, a što je dovelo do funkcionalne nepismenosti mlađeg dela nacije. Oni čitaju, al’ ne razumeju šta su pročitali.
Dok su nastavnici zauzeti pisanjem svojih "uradaka" o sebi i svom predmetu, besmislenih prezentacija samih sebe, dobili smo prosvetu kao uzgajalište narcisoidnih đaka koji za trud dobijaju petice. A trud je dolazak u školu.
Zato je došlo vreme štrajka, da neko ustane iz fotelje i sasluša odrpane nastavnike dokle nam je stigla reforma obrazovnog sistema i zašto omladina Srbije ne zna da čita.

UAAA!
Plate su veće, a hrana je jeftinija nego kod nas, kaže Branimir Đurić iz Niša, koji je fakultetsku diplomu i master strpao u džep i otišao u Čikago da radi u transportnoj kompaniji svog školskog druga. Branimir ima master iz geografije, pa je na vreme shvatio da geografija puni stomak onome ko ima punu glavu.
Tako je Nišlija završio još jedan fakultet i diplomirao iz snalažljivosti. Ima i onih mladih u Srbiji kojima nedostaje samo još jedan poen. A to je poen sreće! Dotle će jesti skupu hranu, jer se u državi ništa ne proizvodi, nego samo prodaje. Tako su trgovačke marže – kako se kome ćefne, pa je čikaška ćurka jeftinija od pančevačke ćurke, jer je i za ćurke hrana skupa.
Dok je radni sat u skandinavskim zemljama 25 evra, u Nemačkoj 8,5 evra, u Srbiji je jedan evro (115 dinara). Doterali smo do toga da su srpski radnici najmanje plaćeni u Evropi, može se reći da smo uspešno privukli sve strane investitore. Još ako im platimo 10.000 evra po radnom mestu da bi isplatio 200 evra mesečno prosečnom srpskom honorarcu, proglasiće nas rajskim mestom za milionere.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here