Briga za unesrećene vredna 1,5 miliona dolara

0

Pomoć iz Kanade ide tamo gde je najpotrebnija

 

– Za desetak dana i drugi avion natovaren sa još 30 tona sličnog sadržaja trebalo bi da iz Čikaga odleti put Srbije i Republike Srpske. Naime, planiramo da pola te pošiljke bude dostavljeno u Republiku Srpsku i o tome sam razgovarao sa premijerom RS Željkom Cvijanović, koja je bila u Filadelfiji na trodnevnom obeležavanju Vidovdana i 200-godišnjice od dolaska prvog Srbina Đorđa Šagića u SAD, kao i sa Obradom Kesićem, šefom predstavništva RS u Vašingtonu – kaže Filip Filipi.

 

On apeluje na sve koji žele da pomognu da nastave sa novčanim donacijama 28. junu kako bi organizacija bila u stanju da u potpunosti isfinansira slanje drugog dela pomoći avionom, kao i ostatak prikupljenih donacija, dakle, ne tako hitnih stvari, brodom za otprilike mesec dana.

 

"Inače, vrednost celokupne pomoći je oko milion i po dolara, a lekcija koju smo naučili tokom ove akcije je da, nažalost, mali broj ljudi može da izdvoji iz svog budžeta novac koji bi donirao, ali uvek se mogu priuštiti materijalne donacije ili pružiti neophodne usluge. Pored toga, korporativni sponzori češće donacije pružaju u vidu robe. To je razlog zašto se naša organizacija fokusirala upravo na prikupljanje materijalne pomoći", ističe Filipi.

 

Inače, u celokupnu akciju uključile su se svojim donacijama i Gatorade, Targer, Huggies, Shoppers Drug Mart, Rexall i Loblaws, rekao je na kraju razgovora za "Vesti" Filipi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here