Brisel: Ubijeni izraelski turisti! Motiv antisemitizam?

0

Mesto zločina: Jevrejski muzej u Briselu
 

Portparol Ministarstva nije objavio identitet lica, koja sa ubijena u subotu u pucnjavi u Briselu. Belgijski zvaničnici rekli su da je napad verovatno motivisan antisemitizmom.

 

Izraelski mediji javili su da su ubijena dva muškarca i jedna žena, dok je četvrta osoba teško ranjena. Policija je saopštila da su sve žrtve pogođene hicima u lice i vrat.

 

Portparol tužilaštva u Briselu Ine van Vimerš rekla je da nema jasnih informacija o počiniocu, iako je zvaničnik vatrogasne brigade rekao ranije da se vozač dovezao do muzeja, ušao unutra i otvorio vatru.

 

"Nema podataka o motivu, raspolažemo sa malo informacija. Sve je moguće", rekla je ona na konferenciji za novinare. Belgijski ministar unutrašnjih poslova Žoel Milke rekla je za belgijsku televizijsku stanicu RTBF da sve sumnje navode da se radi o antisemitizmu.

 

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu osudio je ubistva. "Ova ubistva su rezultat beskrajnih podstrekavanja javnosti protiv Jevreja i njihove države", saopšteno je iz kabineta izraelskog premijera.

 

Bezbednost je podignuta na najviši nivo oko svih jevrejskih institucija u zemlji.

Oko polovine od 42.000 Jevreja u Belgiji živi u Briselu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here