EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Premijerka Srbije, Ana Brnabić otkrila je najnovije, ekskluzivne informacije u vezi sa najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem i njegovim boravkom u hotelu za migrante u Melburnu.

Ona je i Jutarnjem programu “Pinka” potvrdila da se čula sa Ministarkom spoljnih poslova Australije, Mariz Pejn i da je imala jako konstruktivan razgovor koji će pomoći Novaku i olakšati mu život.

– Čula sam se sa ministarskom spoljnih poslova Australije Mariz Pejn. Razgovarali smo dosta konstruktivno. Stalno smo u kontaktu, ja sa Vladom Australije, predsednik sa Novakom. Pokušavamo da olakšamo sve Novaku. Nažalost, on do finalne odluke ostaje u hotelu, ali smo uspeli u jednoj stvari. Dostavljaće mu se hrana bez glutena, dobiće sprave za vežbanje, dobio je laptop, kao i sim karticu da bude u kontaktu sa svojima – rekla je Ana Brnabić.

Ona je istakla da Mariz Pejn želi da se angažuje okorešenja problema i da razume Novakovu situaciju.

– Razgovor je bio konstruktivan. Žena sve razume. Vlada je spremna da uradi sve kako bi Novaka pustili u Australiju. Ona je ponovila da će lično preneti Ministarstvu unutrašnjih poslova. Odluka će biti u ponedeljak – rekla je Brnabić.

Odluku će doneti sud u ponedeljak u Australiji. Advokati Novaka Đokovića već su predstavili brojne dokaze u njegovu korist.

– Stvar je izuzetno emotivna. Ministarka spoljnih poslova Australije je rekla da je u kontaktu sa našim predstavnicima iz dijaspore. Razume ona sve, ali takva je situacija u Australiji. Oni su i dalje zatvoreni. Sada je sve na sudu, da li mogu da ga puste u Australiju ili ne mogu. Sud sada pregleda tu medicinsku dokumentaciju – istakla je Brnabić.

3 COMMENTS

  1. Доктор Брнабић.
    Има пара да себи приушти безглутенску храну коју једу и потпуно здраве особе (ако могу да је купују свакодневно) и због тога га треба ослободити вакцинације!? Зашто није рекла министарки Аустралије да је тенисер ударен мокром чарапом, одмах би га пустили из карантина због медецинских разлога.

  2. Po mom misljemju Srbija bi posle ovog
    ozbiljnog slucaja ovo je cist Politiki Akt napad na Republiku Srbiju. Ja bi odmah sa Australijom prekinuo sve diplomatske odnose nama takva zemlja nije potrebna i bezkorisna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here